Over mij

Hi,

Welkom op Boekhopper, een boekblog met wekelijks recensies en interviews met nationale en internationale auteurs. Mijn naam is Saraï (1995), eigenaresse van Boekhopper. Aangezien je op de ‘over mij’ pagina hebt geklikt ga ik er maar even gemakshalve vanuit dat je wat over mij wil weten. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd geweest in het geschreven woord. Zoals Dr. Seuss ooit zei: ‘You can find magic wherever you look. Sit back and relax, all you need is a book’ Lezen heeft voor mij iets magisch. Iedere keer als je aan een nieuw verhaal begint, stap je even in een andere wereld, een onbekende, misschien zelf spannende wereld. Een wereld waar je van kunt leren. Als lezer ervaar je zoveel mooie momenten!

Door de jaren heen ben ik door verschillende boeken geïnspireerd. Zo begon ik op tienjarige leeftijd met het lezen van de Mzzlmeiden serie. Een van de reden waarom ik zelf ben begonnen met schrijven is het feilloze gevoel van humor en de manier van schrijven die Marion van de Coolwijk hanteert. (In 2009 zette ik zelf de pen op het papier en schreef ik twee kinderboeken, Audrey of Roos en Miss Ni@ )

Daarnaast ben ik heel erg geïnspireerd door Nicholas Sparks. The Last Song, een van zijn eerder verschenen boeken, is een boek dat ik ieder jaar nog wel een keer herlees. Sparks is een echte ‘woordentovenaar’, iemand die zo beeldend kan schrijven dat je helemaal in het verhaal zit.

Het laatste boek, tot nu toe, dat mij heeft geïnspireerd om de richting op te gaan die ik nu bewandel is het werk van Shakespeare. Het mag dan misschien heel cliché zijn maar alles begint voor mij bij zijn werk. Door zijn werk ben ik geïnteresseerd geraakt in poëzie, romans, toneelstukken, maar ook biografieën over zijn werk. Shakespeare heeft mij geleerd om ook eens een kijkje te nemen in andere genres en je open te stellen voor werk dat je in eerste instantie niet zou aanspreken. Met Boekhopper hoop ik een nieuwe boekenwereld voor jullie te openen. Dus, sit back, relax, pak er een kop thee bij en een goede chocoladereep en laat je inspireren en verwonderen! De boekenwereld heeft zoveel moois te bieden.

Volg Boekhopper ook op Twitter , Facebook en Instagram.

2 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.