Blogtour: Mademoiselle Coco (+Winactie!)

Coco Chanel (of eigenlijk Gabrielle zoals ze in het echt heet) is door de jaren heen een echte modelegende geworden. We kennen haar van de Little Black Dress, de prachtige tweed jasjes, maar ook zeker van een van de bekendste parfums ter wereld Chanel No.5. En wat blijkt, de zoektocht naar dat luchtje begon precies 100 jaar geleden. Schrijfster Michelle Marly neemt je mee op Coco’s zoektocht naar dit parfum in haar boek ‘Mademoiselle Coco‘!

Parijs 1919: het is Coco Chanel gelukt een succesvol mode-imperium op te bouwen. Haar mode is revolutionair, bevrijdend en het toppunt van elegantie. Maar als haar minnaar Boy Chapel omkomt bij een ongeluk, is ze verlamd van verdriet. Pas als zij het plan opvat om haar grote liefde te vereeuwigen met een parfum, bloeit ze weer op. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze de charismatische Dimitri Romanov. Met hem aan haar zijde reist Coco af naar Zuid-Frankrijk, naar de wieg van de parfumerie. Daar komt ze haar liefdesparfum op het spoor dat nog steeds het succesvolste geurtje ter wereld is: Chanel No5.

‘No elegance is possible without perfume. It is the unseen, unforgettable, ultimate accessory’, een quote van de eigenzinnige Coco Chanel over het belang van parfum. Honderd jaar geleden begon ze haar eigen zoektocht naar het perfecte parfum, als eerbetoon aan haar geliefde minnaar Boy. Een zoektocht die haar leidt naar extravagante etentjes, parfum fabrieken en verschillende Europese landen. Schrijfster Michelle Marly neemt je mee op deze zoektocht in ‘Mademioselle Coco’. Zoals de achterflap van het boek leest: ‘Een hartstochtelijke roman over het parfum dat Coco Chanel creëerde als herinnering aan haar grote liefde’. Een omschrijving van het boek waar ik mij helemaal in kan vinden, want wat heb ik genoten van dit boek!

‘Mademoiselle Coco leest als een dagboek’

‘Mademoiselle Coco’ leest als een dagboek waarin je het leven van Coco volgt vanaf 1897, de tijd dat ze als wees in het klooster zit, tot 1922. Je leert haar goed kennen door de gedachtes van de modelegende die Marly met een vlotte doch gedetailleerde schrijfstijl naar papier heeft weten te vertalen. Hierbij beperkt ze zich niet alleen tot de gedachtes van Coco, maar hangt ze als een alwetend persoon boven het verhaal waardoor je ook leest hoe belangrijke personen in het leven van Coco over haar denken. Hierdoor heeft Marly, die veel onderzoek heeft gedaan voor dit boek naar Chanel en de mensen om haar heen, een compleet verhaal neergezet waarbij je echt even mee wordt genomen in het leven van de modelegende.

Hoewel de zoektocht naar het parfum centraal staat is er genoeg tijd om ook van de hoofd verhaallijn af te stappen, waarin je onder andere leest over Coco’s affaires met componist Igor Stravinsky en kunstenaar Pablo Picasso. Doordat Marly van de verhaallijn af durft te stappen weet dit boek te boeien tot de laatste pagina en is het een prachtig eerbetoon geworden aan een de belangrijkste vrouwen in de mode.

‘Mademoiselle Coco’ is een vlot geschreven, gedetailleerd verhaal over een vrouw die als geen ander wist hoe ze haar dromen na moest jagen. Een modelegende die inspireert, fascineert en je mede door dit boek nog lang zal bijblijven. Een must om te lezen! (Op 27 mei lees op Perfecte Buren Leesclub de laatste recensie uit deze blogtour!)

Winactie!

Omdat Coco Chanel 100 jaar geleden begon aan haar zoektocht naar het legendarische parfum mag Boekhopper 2 exemplaren weggeven van het boek van Uitgeverij Brandt om dit jubileum te vieren. Wat je daarvoor moet doen? Laat onder dit bericht weten waarom jij dit boek heel graag wil winnen! (Alleen open voor deelnemers woonachtig in Nederland. Winnaars krijgen op 31 mei mail, gelieve binnen een week te reageren anders wordt er een andere winnaar gekozen).

6 Comments

Add Yours
 1. 1
  AnnaB

  Het lijkt mij een heerlijk ontspannend boek,ik wil graag lezen over Mademoiselle Coco en hoe ze haar dromen najaagt. Ik denk dat mijn moeder en zus dit boek ook erg mooi zullen vinden!

 2. 2
  Susanne Verheij

  Waarom wil ik dit boek graag?
  Omdat ik ten eerste van lezen houd!!
  En daarnaast omdat ik meestal wel een Chanel geurtje op heb (eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat niet niet altijd n5 is)
  En omdat ik het heerlijk vind me in te leven in een verhaal, en volgens mij kan dat heel goed met dit verhaal over Coco.
  En omdat ik het heel erg leuk vind om een cadeautje te krijgen, en dat zal het dan zeker zijn!!
  Groetjes, Susanne

 3. 4
  JolandaM

  Chanel 5: beste parfum ooit.
  Soms probeer ik iets anders, maar het haalt het niet bij 5.
  Ik ben benieuwd naar haar levensverhaal, ooit film gezien met Audrey Tatou in de rol van Coco.

 4. 5
  Myrthe

  Het lijkt me leuk om te lezen hoe het parfum tot stand is gekomen. Meer nog heb ik interesse in het tijdsbeeld en de rol van de vrouw daarin. Het milieu waarin Coco verkeerde met Pablo Picasso lijkt me erg bijzonder. Historische romans geven altijd een goed kijkje in andere tijden, waarbij ik even lekker kan wegdromen in de tuin… Wie weet deed Coco wel inspiratie op aan bloemen die ik ook in mijn tuin heb ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.