Boekrecensie: ‘Dream Again’, Mona Kasten

Al jaren houdt schrijfster Mona Kasten ons aan de pagina’s gekluisterd met haar verslavende serie over het leven van een vriendengroep tijdens hun studietijd. Allemaal enigszins getekend door het leven dat ze voor hun studie hebben geleefd, worden ze volwassen, beginnen ze relaties en kiezen ze voor hun eigen geluk. Kasten voegt nu een vijfde deel toe aan deze toffe serie ‘Dream Again‘.

‘Jude Livingston keert verslagen terug naar huis: haar droom om actrice te worden is in duigen gevallen. Ten einde raad trekt ze in bij haar broer in Woodshill en loopt ze uitgerekend haar ex tegen het lijf. Jude en Blake waren ooit een stel, tot zij besloot om haar dromen na te jagen in Los Angeles en hem achterliet – een keuze die hij haar nooit heeft vergeven. Hun aantrekkingskracht blijkt nog net zo sterk als vroeger, maar zijn ze er klaar voor om hun harten weer op het spel te zetten?’ (Uitgegeven door Boekerij, vertaald door Sylvia Wevers)

Zodra schrijvers meerdere boeken uitbrengen in dezelfde reeks die allemaal eenzelfde insteek hebben, is het altijd afwachten of ze niet teveel op elkaar gaan lijken. Maar laat het maar aan Mona Kasten over om het tegendeel te bewijzen, wat heeft ze wederom weer een pakkend verhaal neergezet. We zien een andere kant van deze getalenteerde schrijfster die ons een verhaal brengt dat rauw aanvoelt, maar daardoor des te krachtiger is.

Kasten steekt ‘Dream Again’ anders in dan we van haar gewend zijn. Dit keer geen hoofdpersonage dat voor het eerst begint met haar studie, vol dromen over wat het allemaal te bieden heeft. Maar een personage dat er compleet doorheen zit omdat haar droom niet uit is gekomen. We maken kennis met Jude op een moeilijk moment in haar leven. Nadat haar droom om actrice te worden in duigen is gevallen trekt ze noodgedwongen in bij haar broer, waar ze niet alleen moet proberen om een nieuw leven op te bouwen, maar dit ook moet doen in het bijzijn van haar ex die het allemaal net even iets moeilijker maakt. Kasten zet met Jude een pakkend personage neer, iemand die niet meteen het achterste van haar tong laat zien waardoor ze mateloos interessant is om te volgen. Je wilt weten hoe haar verhaal verder gaat lopen, of ze haar dromen kan waarmaken en hoe dit haar zal vergaan. Maar de schrijfster gaat dieper bij dit personage en toont je de innerlijke dialogen die ze met zichzelf voert. Waardoor dit boek ook een mooie coming-of-age vibe heeft.

‘Een uniek boek in de verslavende reeks van Mona Kasten’

Kasten’s schrijfstijl is zoals we van de vorige delen gewend zijn, uitermate vlot waardoor je binnen no-time door dit verhaal vliegt. Maar ze laat ook een andere kant van haarzelf zien in ‘Dream Again’. Waar de vorige verhalen toch enigszins sugar coated waren, kiest Kasten er dit keer voor om het verhaal van haar personages rauw en realistisch naar papier te vertalen. Wat dit verhaal voor mij nog mooier maakt om te volgen, omdat de personages en hun achtergronden worden gepresenteerd zoals ze zijn, zonder ze ‘perfect’ te maken. Voor de lezers die op zoek zijn naar romantiek in een verhaal, no worries, Kasten still got your back. Want naast de mooie realistische manier van verhaalvertelling is er uiteraard voldoende ruimte voor romantiek. De chemie tussen Jude en Blake spat van de pagina’s af en zal je meermaals doen meezwijmelen.

Kasten brengt in ‘Dream Again’ alles samen wat ze in haar vorige boeken zo mooi is begonnen: realistische verhaalvertelling, romantiek en pakkende personages. Dat ze door een andere kant van haarzelf als schrijfster te laten zien met dit boek ook vernieuwing brengt in de serie, maakt dat je het liefst nog vijf nieuwe boeken van haar hand wilt lezen over de vriendengroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.