Filmrecensie: The light between oceans

Het boek is al een tijdje uit, maar nu mogen we dan ook de film verwelkomen. The light between oceans is een ontroerend verhaal dat wordt gebracht door fantastische acteurs, dat bol staat van de liefde en je helemaal meevoert.

the_light_between_oceans_poster1926. Tom en Isabel Sherbourne bemannen een afgelegen vuurtoren voor de kust van Australië. Het is een stil en eenzaam leven voor het jonge, ongewenst kinderloze stel. Tot er na een storm in april een roeiboot aanspoelt met twee mensen erin: een dode man en een kleine, springlevende baby, een meisje. Tom begraaft de man en Isabel ontfermt zich over de baby, met wie ze al snel een sterke band krijgt. Ze haalt Tom over om te doen alsof ze hun eigen dochter is. Maar wanneer ze na twee jaar terugkeren naar het vasteland worden ze geconfronteerd met veel vragen van hun familie en vrienden, en met een wanhopige vrouw op zoek naar haar dochtertje…

Toen ik uit deze film kwam kon ik alleen maar denken: wow ,wat een ontroerende film! Doordat de acteurs zich helemaal inleven in het verhaal wordt je geheel meegezogen. Vooral actrice Alicia Vikander brengt haar rol met verve en weet iedere keer weer de emotionele snaar te raken. Als kijker ga je helemaal mee in haar verhaal, voel je haar liefde voor haar man, haar blijdschap maar vooral haar pijn die haar kinderloze bestaan brengt. Alicia brengt dit zo goed naar voren dat je de zakendoeken binnen handbereik kunt houden!

Vooral actrice Alicia Vikander brengt haar rol met verve en weet iedere keer weer de emotionele snaar te raken

Dit is een film die je zeker lang zal bijblijven. Het verhaal alleen al is geweldig neergezet. Je wordt meegenomen naar het jaar 1926, dat zowel met decor als met kleding goed is neergezet. Daarnaast kom je door de cameravoering dicht bij de acteurs te staan, wat ervoor zorgt dat je twee uur lang op het puntje van je stoel zit.

‘The light between oceans’ zit vol liefde, drama, maar zeker ook humoristische momenten. Het is een film waarvan het verhaal je lang zal bijblijven en waarbij de acteurs een sterk staaltje acteerwerk neerzetten. Zeker een aanrader!

Heb jij ‘The light between oceans’ ook gezien? (of heb je het boek gelezen?) Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.