Een bioscoop in huis met Pathé Thuis

Een comfy deken, een groot glas thee, chocolade of koekjes (laten we eerlijk zijn, allebei haha) en een fijne film. Niets fijners in deze koude maanden dan een bioscoop in je eigen huis. En dan het liefst met films die pas net uit de bios zijn. Een avondje wegzwijmelen met ‘Yesterday’, op avontuur met ‘Spider-man’ of huilen van het lachen met ‘The Hustle’. Boekhopper testte Pathé Thuis uit, is het alles wat je ervan mag verwachten?

pxhere

‘Pathé Thuis is een video-on-demand-dienst met meer dan 2500 films. Van kinderfilms tot de nieuwste romantische komedies en actiefilms. Van films die kortgeleden in de bioscoop hebben gedraaid tot klassiekers. Een account bij de dienst is gratis en gekoppeld aan je e-mailadres. Je betaalt vervolgens per gekochte / gehuurde film. Je neemt dus geen abonnement op de dienst, maar betaalt per gekeken film. De streamingsdienst werkt op je laptop, tablet, smartphone, Smart-TV en gameconsoles.’

Oh, I Love een goede filmavond! Daar kan ik echt naar uitkijken. Vroeger al, toen we naar de videotheek mochten om een film uit te gaan zoeken. Dan struinden we de rijen af, kozen mijn zus en ik een film vrijwel altijd uit op een vrolijke, kleurrijke cover. De tijd van videotheken is helaas vergaande glorie, maar daarvoor is er nu Pathé Thuis! De streamingsdienst bestaat uiteraard al een tijdje, maar ik was er nog niet aan toegekomen om hem ook uit te proberen. Maar nu ik Pathé Thuis inmiddels uitgetest heb, ben ik verkocht. Wat een fijne streamingsdienst als aanvulling op wat er allemaal al bestaat!

Laten we eerst beginnen met het gebruikersgemak, een streamingsdienst valt of staat voor mij met dit aspect. Moet je eerst zes handelingen uitvoeren voordat je dan eindelijk een film kunt kijken of vlieg je er makkelijk doorheen. Het laatste gaat zeker op voor Pathé Thuis. Je maakt een account aan op de website en kunt daar kiezen of je per Ideal, PayPal of Creditcard voor de films wilt betalen. Als je dat hebt gedaan open je de app, of kijk je verder via de website. Daar kun je kiezen uit meer dan 2500 films, die onder andere net uit de bios zijn. Vanaf 4,99 huur je een film. De prijzen voor het kopen van de film lopen vaak op tot boven de tien euro. De prijzen van de streamingsdienst laat ik aan ieders eigen oordeel over.

‘Vroeger had je de videotheek, nu heb Pathé Thuis’

De streamingsdienst is erg gemakkelijk in gebruik. Pathé Thuis heeft de films onder genres staan. Van animatie en drama, tot kinderfilms en actie. In de zoekbalk kun je zelf zoeken op acteur, film of genre. Wat ik erg fijn vind aan deze dienst is dat je films kunt kijken die pas net uit de bioscoop zijn. Ik heb niet altijd tijd om een toffe film in de bios te gaan bekijken en zodra hij uit de bios is, is het een flinke tijd wachten voordat ze op tv of dvd komen. Bij Pathé Thuis verschijnen ze na een paar maanden al. (Zo keek ik de recent verschenen film Yesterday, een ontzettend mooie film!) Dit maakt Pathé Thuis voor mij wel uniek: het aanbod is hyper actueel, divers en perfect voor een avondje op de bank. Daarnaast zijn de films 48 uur te bekijken nadat je ze gehuurd hebt. Als ik een film helemaal geweldig vind, dan bekijk ik hem het liefst nog een paar keer. Pathé Thuis beperkt niet tot het maar één keer kijken van de film, je kunt terugspoelen en vooruit om scènes nog een keer te kijken of gewoon bingewatch op repeat haha!

Het enige nadeel, wat je eigenlijk ook in de bioscoop kunt hebben, is dat je een film huurt maar je niet weet of je hem echt leuk gaat vinden. Pathé Thuis geeft je de mogelijkheid om eerste de trailer te bekijken, maar ik raad je aan om ook een paar recensies te lezen voordat je een film huurt. Desalniettemin ben ik positief verrast door Pathé Thuis. Het aanbod, het gebruikersgemak en ook de look (overzichtelijk, rustig) zorgen ervoor dat dit een fijne aanvulling is op het dichtbevolkte streamingsdienstenlandschap. Pathé Thuis weet zich daarnaast echt de onderscheiden door het hyper actuele aanbod waardoor je dat nostalgische videotheekgevoel weer een beetje terugkrijgt.

Pathé Thuis stuurde twee kijkcodes toe om de dienst te recenseren, dit heeft geen invloed gehad op deze recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.