Feel Plantastic met de planners van MUS

Ik kijk er ieder jaar weer naar uit om een nieuwe agenda te kopen. Ik heb er altijd twee, één voor mijn werk en privé en één voor Boekhopper uiteraard (qua agenda’s houd ik het lekker old school, geen telefoonagenda voor mij hahah). Vooral voor Boekhopper ga ik altijd op zoek naar een grote agenda, met een leuke kaft, die praktisch is. Afgelopen maand maakte ik kennis met de planners van MUS Creatief, and I Love Them!

Het eerste wat opvalt aan de planner zijn voor mij de kleuren. Ik hou van zachte poederkleuren, deze maxi-planner heeft een overloop van zacht blauw naar poeder roze. Met subtiel in het goud ‘Feeling Plantastic’ erop. Wie vervolgens de planner opent stuit daar op een voorblad met ‘plan een gelukkig leven’ en daaronder een lijn waar je je naam op kunt schrijven. Daarna vind je een aantal pagina’s met een maandplanning erin, met vervolgens alle weken los. Wat ik erg fijn vind aan de planner is dat hij niet begint bij een jaar of een maand specifiek, hierdoor kun je hem in gebruik nemen wanneer je wilt. Daarnaast beschikt iedere week over een ‘weekly goals’. Hoewel je genoeg ruimte hebt om al je activiteiten in de agenda kwijt te kunnen is het een mooi idee om iedere week een nieuw doel te stellen en deze proberen na te streven.

De planner is na te vullen met extra bladen die je makkelijk tussen de schuiven drukt die de agenda bij elkaar houden. MUS heeft speciaal een aantal sheets gecreëerd die je bij de agenda kunt kopen. Zo zijn er school, food, notes en fitnesspagina’s die je in de agenda kunt plaatsen. Alle voorzien van schattige illustraties zoals watermeloenen en citroenen bij de food sheets. Ook deze sheets bevatten overzichtelijke weekplanningen, waarbij iets meer uitgebreid wordt. Zo kun je bij de foodsheet je weekmenu en recepten makkelijk bewaren en heb je bij de notesheets de mogelijkheid om belangrijke dingen te ordenen in lijstjes en in kolommen. Ik vind dit zelf erg handig omdat ik zo alle belangrijke afspraken, recepten en mijn weekplanning op een plek heb.

De planner is voor mij een overzichtelijke plek waar ik alle belangrijke dingen in mijn leven kan noteren. Waar ik bij andere agenda’s vooral tegen het probleem liep dat ik geen ruimte had om alles te noteren heb ik in de Maxi planner meer dan genoeg ruimte. Wel is deze planner niet heel geschikt om in je tas mee te nemen, vooral niet als je er extra sheets indoet. Dit zorgt ervoor dat hij aardig groot van omvang wordt en zwaar waardoor hij niet makkelijk mee te nemen is. (MUS Creatief heeft hiervoor ook een kleinere variant uitgevonden!). Daarnaast, hoe voller je de planner stopt met sheets, hoe moeilijker hij open en dicht gaat. Ik zou het houden bij twee sheets per keer waarmee je je planner aanvult, waarna je kunt wisselen als er bijvoorbeeld een paar maanden al zijn geweest.

Desalniettemin doen de bovenstaande punten geen afbreuk voor mij aan de planner, ik ben er erg blij mee. Hij is overzichtelijk, fijn ingedeeld, heeft genoeg ruimte om alles op te kunnen schrijven en is ook nog eens prachtig om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.