Filmrecensie: 100% Coco New York

Denk fashion, denk het prachtige decor dat New York City heet, denk je nieuwe favoriete film van deze zomer! 100% Coco New York (gebaseerd op het boek van schrijfster Niki Smit) draait vanaf gisteren in de bioscoop, en wat een leuke film is het!

In 100% Coco New York heeft styletiger Coco bijna zomervakantie. Terwijl haar klasgenoten jaloersmakend vertellen over hun vakantieplannen, kijkt Coco allesbehalve uit naar de zomer met haar moeder en Hulleman op een camping in Nederland. Wat ze nog niet weet is dat ze een zomer vol fashion-avonturen op de New York Fashion School heeft gewonnen, in het hippe en va va vooming New York!

Wat is ‘ie leuk! Ik kan niets anders zeggen dan dat ik echt aangenaam verrast ben door 100% Coco New York. Ik weet nog dat ik de 100% boeken van Niki Smit, echt in één grote binge sessie heb gelezen toen ze voor het eerst in 2005 verschenen. 100% Coco New York is voor mij dan ook één grote trip down memory lane! Een trip down memory lane vol mode, de geweldige stad New York en een pakkende verhaallijn die na zoveel jaar nog steeds staat als een huis! Coco wordt uitgekozen om mee te doen aan mode-wedstrijd in New York, door de schrijfster ook wel va va vooming New York genoemd. Daar maakt ze de grootste fashion-avonturen mee samen met haar nieuwe goede vriendin Apple. En dat avontuur gaat gepaard met de nodige humor, vlotte oneliners en heel veel catchy muziek.

Nola Kemper neemt de hoofdrol van Coco op haar. Ik was nog niet echt bekend met voorgaand werk van haar, maar Kemper laat in 100% Coco New York zien dat ze een film kan dragen met stijl. Ze laveert makkelijk tussen verschillende emoties en zet haar rol met verve neer. Haar acteerstijl laat zich het best omschrijven als vlot, met oog voor detail. De vele close-up shots die in deze film zitten verwerkt zorgen ervoor dat Kemper haar verfijnde, gedetailleerde vorm van acteren naar voren kan brengen. Hierdoor heeft ze van Coco een hoofdpersoon gemaakt waar je mee mee kunt leven en jezelf makkelijk in kunt verplaatsen. Genelva Krind geeft in deze film leven aan personage Apple, een meisje dat Coco leert kennen op de fashion school en al snel een goede vriendin wordt. Krind zorgt voor de nodige luchtigheid in deze film, ze heeft een soort easy going acteerstijl die doet lijken alsof het de makkelijkste klus van de wereld is om een rol goed neer te zetten. En juist daardoor geloof je haar personage en heb je na een tijdje niet meer het idee dat je naar Krind zit te kijken, maar echt naar Apple.

‘Een trip down memory lane vol mode, de geweldige stad New York en een pakkende verhaallijn die na zoveel jaar nog steeds staat als een huis!’

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de dames de film zeker naar een hoger niveau tillen, en dat de jongens daar een beetje voor onder doen. Valentijn Avé die de rol van Coco’s vriendje Bruno speelt en Ethan Allington die leven geeft aan de rol van Rocco zetten hun rollen zeker goed neer. Ze laten beiden een sterk staaltje acteerwerk zien, weten zich goed in te leven maar halen het helaas niet aan het niveau van de dames.

Over de verhaallijn kan ik kort zijn, maar dat is waarschijnlijk wel te verwachten, hoewel het bijna vijftien jaar geleden is dat ik de boeken las, I still love the storyline! Het is catchy door de snelle wisselingen in het verhaal, interessant door het unieke inkijkje dat je krijgt in New York en de wereld van de mode en de ultieme feelgood film door de vele girl empowerment momenten en aandoenlijke liefdesverhalen. Daarnaast geeft ook de onderliggende boodschap, die eigenlijk altijd wel in de verhalen van Smit zitten, de film nog een beetje extra lading mee. De boodschap: ‘Geloof in jezelf, blijf trouw aan jezelf en ben wie je wilt zijn’ loopt als een rode draad door deze film en maakt er niet alleen een geweldige feelgood, maar ook zeker een inspirerende film van!

Heb jij 100% Coco New York ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van de film vindt!

*Boekhopper kreeg vrijkaarten van Dutch FilmWorks voor deze film in ruil voor een eerlijke recensie. Dit heeft geen invloed gehad op de inhoud van deze recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.