Filmrecensie: A Christmas Prince, The Royal Wedding

De Netflix film ‘A Christmas Prince’ wist vorig jaar iedereen in de kerstsfeer te brengen. Het liefdesverhaal van de Amerikaanse Amber en haar Aldoviaanse (is dit de juiste vervoeging, haha?) prins Richard gaat deze kerst verder met ‘A Christmas Prince, The Royal Wedding‘!

‘Een jaar nadat Richard met Ambers hulp de troon besteeg, is ze terug in Aldovië voor hun bruiloft. Maar haar eenvoudige smaak past niet bij het koninklijke protocol. Als ze dan ook nog eens op een schandaal stuit, heeft ze de poppen aan het dansen.’

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb de dagen afgeteld sinds de bekendmaking dat ‘A Christmas Prince, The Royal Wedding’ op 30 november in première zou gaan op Netflix. Gisteren was het dan eindelijk zover. Zou deze film net zo goed zijn als de eerste of zou het bekende fenomeen ‘probeer een verhaal niet uit te melken’ ook van toepassing zijn op ‘A Christmas Prince, The Royal Wedding’. Het laatste is zeker niet het geval. ‘A Christmas Prince, The Royal Wedding’ is anderhalf uur lang genieten van een kerstfilm met een koninklijk randje.

‘A Christmas Prince, The Royal Wedding’ is anderhalf uur lang genieten van een kerstfilm met een koninklijk randje.

De film opent met een shot van Amber die achter haar laptop zit om de lezers van haar blog op de hoogte te stellen van het koninklijke huwelijk dat eraan zit te komen. Vanaf daar belandt ze in een wervelwind aan gebeurtenissen. Een koninklijk financieel schandaal, mensen met een dubbele agenda en een wedding-planner die haar het leven zuur maakt. Actrice Rose McIver vertolkt net zoals in de vorige film de rol van Amber. In het begin lijkt het alsof ze nog niet helemaal haar weg heeft teruggevonden naar de Amber die we kennen uit de eerste film, maar gelukkig is dat halverwege de film niet meer het geval. Ook acteur Ben Lamb keer terug in zijn rol als prins Richard. Vanaf de eerste minuut zit hij er helemaal in en weet hij zijn rol wederom met verve neer te zetten.

Wat deze film voor mij vooral goed maakt is dat de scriptschrijvers hebben gekozen voor een aantal plottwisten die je zeker niet ziet aankomen (nou ja, bijna niet). Ze kiezen niet voor de gemakkelijke weg en zetten daarmee een verhaal neer dat de perfecte opvolger is van ‘A Christmas Prince’. Ik zeg op naar volgend jaar voor nummer 3!

Heb jij ‘A Christmas Prince, The Royal Wedding’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van de film vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.