Filmrecensie: ‘A Christmas Trap’ + winactie

‘Parent Trap’ een film die we vroeger allemaal wel eens hebben gezien, waarin twee meisjes van leven wisselen. Een succesformule die jaren later nog steeds staat als een huis. Tijd om de beproefde verhaallijn in een nieuw jasje te steken, met uiteraard een fijn vleugje kerstsfeer, in ‘A Christmas Trap‘. Een gezellige feelgoodfilm, die nu op Pathé Thuis te zien is! En kerst is uiteraard de periode om cadeautjes uit te delen. In samenwerking met Pathé Thuis mag Boekhopper 1 kijkcode ter beschikking stellen voor een film naar keuze!

‘Kara en Jessie zijn twee tienermeisjes uit heel verschillende werelden, de een groeit op in een wereld waarin iedere cent wordt omgedraaid. De andere groeit op in rijkdom. Hoewel de twee echte tegenpolen lijken, hebben ze één ding gemeen: ze zijn niet blij met hun leven en zijn beide op weg naar grootouders die ze nog nooit hebben gezien. Tijd voor een beetje kerstmagie en een slim plan om te wisselen van leven en daarmee even te ontsnappen uit hun eigen wereld. De meiden blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze denken, maar wisselen van leven brengt een flink aantal uitdagingen met zich mee.’

Ik heb de ‘Parent Trap’ echt tientallen keren gezien, iedere keer als hij in de tv-gids verschijnt plan ik een avondje vrij om hem te bekijken. De geweldige plotlijn zorgt er telkens weer voor dat ik aan de buis gekluisterd zit. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik zag dat een kerstige versie van dit verhaal, gegoten in een YA jasje, op Pathé Thuis staat. ‘A Christmas Trap’ is een gezellige, luchtige kerstfilm, perfect voor een filmavond in je eigen comfy thuisbioscoop!

Maak kennis met Jessie (gespeeld door Brighton Sharbino) en Kara (gespeeld door Sierra McCormick), twee complete tegenpolen. Waar Kara opgroeide in rijkdom en vooral heeft geleerd om voor haarzelf op te komen, is Jessie een wat stiller type die van kinds af aan al leerde dat iedere cent moet worden omgedraaid om rond te komen. Sharbino en McCormick brengen de twee hoofdpersonen met verve tot leven en zetten overtuigend werk neer. Waarbij ze de verschillen, maar ook vooral de gelijknissen tussen hun personages goed in beeld brengen. De twee actrices dragen de film goed en vooral in de scènes die ze samen spelen straalt hun acteerwerk. Sharbino die we vooral kennen van ‘The Walking Death’, weet de emotionele groei van haar personage Jessie met veel precisie te vertolken en laat vooral in de gevoelige scènes verfijnd acteerwerk zien. McCormick, een Disneyster die in meerdere series meespeelde, laat vooral in de theatralen scènes geweldig werk zien, en beschikt over een geweldige timing waardoor ze de lachers snel op de hand heeft. Het acteerwerk van beide actrices complimenteert elkaar, meeleven met de personages is dan ook een understatement!

‘Een luchtige feelgoodfilm om je helemaal in de kerststemming te brengen’

De beproefde succesformule van ‘ruilen van leven’ komt ook in deze film goed tot uiting. Het verhaal wordt spannend gehouden met kleine plottwisten en doordat het vanuit twee hoofdpersonages wordt verteld zitten er meerdere cliffhangers in de film die ervoor zorgen dat je blijft kijken. Daarnaast speelt humor een grote rol in deze film wat zorgt voor veel gieren van het lachen momenten. Maar wat dit voor mij vooral een geweldige kerstfilm maakt is dat mooie boodschappen die in ‘A Christmas Trap’ verwerkt zijn. Zo leren de personages dat ze voor hunzelf moeten opkomen, dat ze goed zijn zoals ze zijn. En zoals het een goede kerstfilm betaamd is ‘hoop’ een thema dat telkens terugkomt. ‘A Christmas Trap’ is naast een luchtige feelgoodfilm dan ook een film die zorgt voor een glimlach op je gezicht! De perfecte film om je helemaal in de kerststemming te brengen!

Win een film naar keuze!

Tijdens de feestdagen mogen cadeau’s niet ontbreken. Boekhopper mag van Pathé Thuis iemand blij maken met een film naar keuze van Pathé Thuis. Wat je daarvoor moet doen? Laat weten bij de reacties, vóór dinsdag 8 december waarom jij een film naar keuze wil winnen en wie weet kun jij binnenkort een gezellige filmavond gaan plannen met een film van Pathé Thuis. (Gelieve binnen drie dagen te reageren bij het winnen van deze prijs, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.)

6 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.