Filmrecensie: A Star is Born

Een van de meest besproken films van 2018, ‘A Star is Born’. De nieuwe versie van de klassieke tragische liefdesverhaal over Ally en Jackson. Boekhopper ontving van Warner Bros. de DVD van de film, is het alles wat het beloofd te zijn?

‘In deze nieuwe versie van het klassieke tragische liefdesverhaal ontdekt de doorgewinterde muzikant Jackson Maine (Bradley Cooper) de worstelende artieste Ally (Lady Gaga) en wordt verliefd op haar. Het lukt Jackson om Ally in de spotlights te krijgen, maar terwijl Ally steeds succesvoller wordt, moet Jackson zijn eigen problemen onder ogen zien en stort hun persoonlijke relatie steeds verder in.’

Geregisseerd door Bradley Cooper.

Wauw, wauw, wauw! Afgelopen week viel ‘A Star is Born’ op de mat en ik kon niet wachten om hem te gaan kijken. Alle jubelende reacties op de film hadden de lat hoog gelegd, maar boy oh boy wat is dit een geweldige film! Een emotionele rollercoaster waar je na twee uur en 14 minuten met tranen in je ogen uitkomt. Ik ken de originele versie van de film niet, maar ik kan mij niet voorstellen dat het beter is dan deze versie. Het acteerwerk, de op sommige momenten arthouse achtige stijl van filmen en de uitmuntende muziek maken dit een spektakel om naar te kijken.

‘Het acteerwerk, de op sommige momenten arthouse achtige stijl van filmen en de uitmuntende muziek maken dit een spektakel om naar te kijken’

Laten we beginnen bij het acteerwerk, dat Bradley Cooper zich kan verplaatsen in iedere rol wisten we natuurlijk allang. Hij weet zijn rol overtuigend neer te zetten, blijkt ook nog eens over een geweldige stem te bezitten, maar weet vooral de kijker mee te nemen in het tragische verhaal van Jackson. In Lady Gaga vindt hij de perfecte leading lady. De twee vullen elkaar aan, complimenteren elkaars acteerwerk. Lady Gaga tilt deze film naar een hoger niveau door haar tomeloze inlevingsvermogen. Ze weet haar rol niet alleen overtuigend naar te zetten, maar weet tot op het bot te ontroeren door haar ‘normale’ manier van acteren. Ze zet geen personage neer, nee je hebt het idee dat ze Ally daadwerkelijk is.

De lof over deze film stopt niet bij het acteerwerk, de muziek valt als een warm deken rond dit verhaal. Gevoelens en emoties die niet onder woorden te brengen zijn worden verteld in de muziek. Waarbij ‘Shallow’ en ‘I’ll Never Love Again’ echte parels zijn die nog lang de hitlijsten zullen domineren. De momenten waarop beide hoofdrolspelers zingen worden ook op een prachtige manier in beeld gebracht, waarbij Cooper laat zien dat hij naast een enorm goede acteur ook nog eens een ware regisseur. Een regisseur die een verfijnd oog heeft voor het in beeld brengen van het verhaal. Door de vele close-up zorgt hij ervoor dat je echt in het verhaal zit, dat je de personage goed leert kennen en echt met ze mee gaat leven.

Al met al kan ik zeggen dat ik echt fan ben van ‘A Star is Born’. Uitmuntend acteerwerk, geweldige liedjes maar vooral een ontroerend verhaal dat je nog lang zal bijblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.