Filmrecensie: ‘Ad Astra’

Het was afgelopen jaar het acteerjaar van Brad Pitt. De acteur schitterde namelijk niet alleen in het veel geprezen ‘Once Upon a Time in Hollywood’, maar ook in de spannende sciencefiction thriller ‘Ad Astra’. Pitt neemt ons mee naar de verste uithoeken van het heelal en levert een film waarin meerdere lagen zich ontvouwen. 20th Century Fox bracht de DVD van deze film uit en stuurde een exemplaar op naar Boekhopper.

Brad Pitt levert een indrukwekkende prestatie in deze fascinerende sciencefiction thriller die je brengt naar de verste uithoeken van het heelal. Als de aarde getroffen wordt door een mysterieuze, de mensheid bedreigende stroomstoot, begint astronaut Roy McBride (Pitt) aan een gevaarlijke missie door een meedogenloos zonnestelsel. Daarbij probeert hij de waarheid te achterhalen over de tot mislukken gedoemde missie van zijn vermiste vader (Tommy Lee Jones) die nu, 30 jaar later, het hele universum bedreigt

Brad Pitt, toch wel een van de beste acteurs die Hollywood momenteel rijk is. Een lange tijd zagen we hem even niet meer in grote rollen, tot vorig jaar toen hij zowel in ‘Once Upon a Time in Hollywood’ speelde als in ‘Ad Astra’. Het ogenschijnlijke spannende ruimteavontuur blijkt eerder een artistieke film met emotionele onderliggende lagen die haken aan psychische trauma’s en problemen. Een film die met verve wordt gedragen door Pitt, die een hele andere kant van zichzelf laat zien in ‘Ad Astra’.

Pitt, die we toch vooral kennen van het grote actiewerk in onder andere de Oceans films, zet met astronaut Roy McBride een ingetogen rol neer. Hij voelt de astronaut, die een lichte vorm van autisme heeft, precies aan en laat zien dat hij niet alleen goed is voor het betere werp- en gooiwerk maar ook de emotionele rollen zeker kan dragen. Dit komt vooral goed naar voren tegen het einde van de film waarin de astronaut een paar momenten met zijn vader ‘Tommy Lee Jones’ doormaakt (ik zal niet teveel weggeven maar dit levert zeker een aantal oog-dep momenten op). Wie dan ook een film verwacht die bol staat van de actie komt er in ‘Ad Astra’ enigszins bekaaid af. Hoewel er zeker momenten inzitten die je naar het puntje van je stoel brengen, zo moet McBride onder andere ongezien een raket inkruipen, blijken dit speldenknoppen in vergelijking met de vele emotionele momenten die de film rijk is.

‘Brad Pitt draagt de film met verve en weet een hele andere kant van zichzelf naar voren te brengen’

Dat gezegd hebbende komen de sciencefiction liefhebbers zeker aan hun trekken. De makers nemen je mee in het heelal, naar raketlanceringen en onderzoek nederzettingen op onder andere Mars en de Maan. Hoewel hier uiteraard het nodige cgi-werk voor in is gezet, zetten de makers een hyper realistische wereld neer waardoor je al snel in de film zit. Dit in combinatie met de pakkende verhaallijn, McBride gaat op zoek naar zijn vader die een bedreiging vormt voor het hele universum, zorgt voor een pakkende, prikkelende film. Hoewel het verhaal een aantal keren inzakt, de astronauten gaan meerdere maanden op reis waardoor je veel scenes in ruimteschepen voorgeschoteld krijgt die iets korter hadden gekund, zetten de makers zeker een film neer die zal vermaken.

‘Ad Astra’ heeft een aantal verbeterpunten, maar blijft van begin tot eind boeiend. Dit is ook vooral toe te schrijven aan het acteertalent dat Brad Pitt heet. Doordat de acteurs een andere kant van zichzelf laat zien wil je de film door blijven kijken.

Heb jij ‘Ad Astra’ ook gekeken? Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.