Filmrecensie: ‘After We Collided’

Whoop whoop het is bijna Valentijnsdag en dat betekent dat er op Pathé Thuis een aantal toffe romantische films verschijnen, waaronder de boekverfilming van ‘After we collided‘. Maak je maar op voor drama, spanning en veel steamy momenten want alle remmen zijn eraf in dit vervolg op de immens populaire ‘After’ film.

Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) en Tessa Young (Josephine Langford) verwerken hun break up op hun eigen manier. Terwijl Hardin terugvalt in slechte gewoontes heeft Tessa nieuw zelfvertrouwen gekregen en begint ze aan haar droomstage bij uitgeverij Vance. Hier trekt ze ook de aandacht van haar aantrekkelijke nieuwe collega Trevor (Dylan Sprouse), die helemaal haar type is. Hij is slim, grappig, knap en verantwoordelijk. Maar toch kan Tessa Hardin maar niet uit haar hoofd krijgen. Hij is nu eenmaal de liefde van haar leven. Zelfs met al hun problemen en misverstanden kan Tessa niet ontkennen dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Ze zou willen dat ze van haar gevoelens weg kon lopen, maar zo makkelijk is dat niet. Ondanks al hun ups en downs zullen Hardin en Tessa vechten om samen te zijn… zelfs als de hele wereld hen tegenwerkt.’ (Bron: Independent Film)

Wat ooit begon als een wattpad boek geschreven door een meisje dat helemaal weg is van One Direction is inmiddels uitgegroeid naar een boekenserie die met open armen wordt ontvangen door YA/NA liefhebbers, een eigen fandom heeft en daarnaast hard op weg is om ook een kaskraker filmserie te worden. Het eerste deel wist ons massaal aan de buis gekluisterd te houden en nu kunnen we ook deel twee bij Pathé Thuis kijken! Haal de dekens maar uit de kast, giet de warme chocolademelk in je favoriete mok en plan die filmavond, want boy oh boy dit is een mierzoete film. Perfect voor een filmavondje!

Het verhaal zal inmiddels bekend zijn. Tessa en Hardin hebben een punt gezet achter hun turbulente relatie. Maar zoals het een goede tienerfilm betaamd, kruisen hun levens elkaar toch weer, met alle gevolgen van dien. Josephine Langford duikt voor een tweede maal in de rol van Tessa, die ze dit keer van een compleet andere kant in beeld brengt. Tessa is veranderd van het ietwat timide, naieve meisje in een echte zelfverzekerde dame die niet bang is om te vragen wat ze wil. Langford brengt dit met verve naar het doek. Ze geeft flink tegengas tegen de intens spelende acteur Hero Fiennes Tiffin die Hardin vanaf het eerste moment op het scherpst van de snede naar voren brengt (Veel handgebaren, stemverheffingen en grof taalgebruik). Langford overtuigt vooral in de emotionele momenten waarin ze de kijker echt meeneemt in de gevoelens van Tessa. Alsof je naar een goede vriendin kijkt waar je mee meeleeft.

‘Steamy YA-film vol drama en feelgood momenten!’

Fiennes Tiffin is een waardige tegenspeler voor Langford en weet Hardin opnieuw tot leven te brengen. De badboy waar we toch allemaal wel een klein zwak voor ontwikkelde tijdens het lezen van de boeken, is in full force terug! De jonge acteur zit vanaf het begin meteen in de rol, overtuigt met zijn gedetailleerde manier van acteren. Hij heeft de kleinste details, van handgebaren en mimiek, compleet onder controle en zorgt er zo voor dat een boekpersonage grijpbaar wordt. Wel glipt de rol hem soms ietwat door de vingers op de meer theatrale momenten, waar Hardin hier en daar wat te explosief neer wordt gezet. Wat helaas niet altijd in dienst staat van het verhaal.

‘After we collided’ is een steamier versie van de eerste film. Waar de handrem er in ‘After’ nog vaak opstond, zien we de relatie tussen Hardin en Tessa heftiger doch smaakvol op het beeld verschijnen. De verhaallijn blijft daarentegen ook in deze film mierzoet, perfect voor een gezellige filmavond. En hou de popcorn maar bij de hand voor het einde van de film. Want hoewel de verhaallijn zoals verwacht een tikkeltje voorspelbaar is (helemaal niet erg, maakt dat het heerlijk wegkijkt), eindigt de film wederom met een cliffhanger van heb ik jou daar! Een deel 3 of 4 lijkt dan ook binnen handbereik voor fans van de film!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.