Filmrecensie: ‘Can you keep a secret’

Beeld je even in: je nestelt jezelf in dat favoriete hoekje van de bank, met een lekker mok thee en een heerlijke chocoladereep terwijl een fijne feelgood film of juist een spannende actiefilm zorgt voor home entertainment. Zie je het al voor ogen? Deze tijd vraagt om je huis te veranderen in een cosy bioscoop waar je geniet van de ene naar de andere topfilm. De aankomende vier weken brengt Boekhopper in samenwerking met Pathé Thuis je Film Friday! Iedere week wordt er een film uitgelicht voor een beetje home entertainment in deze aparte tijden. De tweede film is alweer aan de beurt en dit is de feelgood der feelgoods: ‘Can you keep a secret

Emma neemt het vliegtuig. Ze denkt dat het toestel op het punt staat te crashen. Daarom vertrouwt ze haar geheimen toe aan een vreemdeling tijdens de vlucht. Tenminste, ze denkt dat hij een vreemdeling is, met alle hilarische gevolgen van dien.

Bij veel lezers zal de titel van deze film zeker een belletje doen rinkelen, het is namelijk de boekverfilming van het gelijknamige boek van feelgood koningin Sophie Kinsella! En boy oh boy wat is dit een heerlijke film voor deze tijd van het jaar: lachen en zwijmelen gegarandeerd!

In ‘Can you keep a secret’ maken we kennis met Emma, gespeeld door Alexandra Daddario, die tijdens een roerige vliegreis al haar geheimen eruit flapt tegen een aantrekkelijke vreemdeling (en dan bedoel ik ook echt al haar geheimen, tot het slapen onder een My Little Pony dekbed toe 🙂 ) Al komt ze erachter dat hij toch niet zo’n vreemdeling is als ze dacht. Daddario zet vanaf de eerste minuut een overtuigende rol neer met Emma. Ze heeft geweldig gevoel voor timing en weet de ene one-liner naar de andere voor te schotelen, waarbij ze meerdere malen de tranen in je ogen zal brengen van het lachen. Daarnaast laat de actrice ook een mooie kwetsbare kant van haarzelf zien. Ze weet ontroerend werk neer te zetten op de momenten waarop Emma praat over haar gevoelens, dat raakt. Zeker omdat het ook over thema’s gaat waar iedereen wel raakvlakken mee heeft: onzekerheid, vertrouwen en assertiviteit.

‘Een fijne feelgoodfilm, perfect voor deze tijd!’

Daddario vindt een fijne tegenspeler in Tyler Hoechlin, die de rol van de aantrekkelijke vreemdeling (ik zal uiteraard geen spoilers weggeven) op zich neemt. Waar Daddario een ietwat losse acteerstijl hanteert en daarmee vooral de lachers op de hand heeft, is Hoechlin een echte tegenpol. Zijn manier van acteren is wat verfijnder, zit veel in zijn mimiek, waarmee hij zijn personage echt tot leven brengt. Deze film schittert daarnaast vooral door de perfecte gecaste bijpersonages. Waaronder de hilarische Laverne Cox, die met een oogopslag een scène net dat beetje extra humor kan geven.

De verhaallijn is zoals we van een boekverfilming van Sophie Kinsella mogen verwachten, om door een ringetje te halen! Heerlijke feelgoodmomenten, een mooi rond verhaal en veel personage-ontwikkelingen die ervoor zorgen dat je ook echt met de personages meeleeft. Een luchtige film waar je helemaal in wordt gezogen en alles om je heen even door vergeet! Plan die filmavond maar alvast in, want deze wil je gezien hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.