Filmrecensie: ‘Charlie’s Angels’

Alweer twintig jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met de Charlie’s Angels op het witte doek. De film, destijds met onder andere Cameron Diaz en Lucy Liu, was het equivalent van girlpower. Tijd om een nieuwe generatie kennis te laten maken met de stoere, grappige en badass Angels in de nieuwste versie van ‘Charlie’s Angels’!

Elizabeth Banks regisseert de nieuwe generatie stoere CHARLIE’S ANGELS – Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska – detectives die werken voor de mysterieuze Charles Townsend.

De Townsend Agency is wereldwijd aan het uitbreiden en meerdere teams met slimme, zwaar getrainde badass vrouwen worden geleid door verschillende Bosleys. Als een jonge IT-er waarschuwt voor een gevaarlijke technologie, komen de Angels in actie en zetten zij hun levens op het spel om de wereld te redden.’

Zet Kirsten Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska samen in een film en je hebt de girlpower film van 2020 te pakken! Wat een spannende, grappige en vooral sterke film wordt er neergezet met ‘Charlie’s Angels’. Het staat als een huis. En dan te bedenken dat we vijftig jaar geleden voor het eerst kennismaakten met de dames die de wereld keer op keer redden in de gelijknamige tv-serie. Een concept dat zoveel jaren later nog steeds garant staat voor veel kijkplezier. De verhaallijn is pakkend, de acteurs perfect voor de rol en de set, met alle Europese steden die worden aangedaan, adembenemend.

‘Ik denk dat vrouwen alles kunnen’. De openingszin van Charlie’s Angels, een shot waarin we kennismaken met Sabina (Kirsten Stewart). Op een humorvolle, maar ook zeker serieuze manier zien we hoe zij te werk gaat tijdens het inrekenen van een crimineel, terwijl collega Jane (Ella Balinska) de bewakers om haar heen uitschakelt. De toon is meteen gezet en als kijker zit je gelijk in het verhaal. Geen liflafjes vooraf, maar meteen actie. Daarna worden we meegenomen naar een jaar later waarin de Angels samenkomen om te beginnen aan een nieuwe klus, het helpen van de IT-er Elena (Naomi Scott) die een gadget heeft uitgevonden waarmee je het elektronische netwerk kunt overnemen. Uiteraard gewild door menig crimineel. In iets minder dan twee uur nemen de dames je mee in hun verhaal. Een spannend verhaal, vol feministische momenten.

Zoals je al aan de openingszin kon lezen slaat regisseuse Elizabeth Banks (ook bekend van Pitch Perfect) vanaf het begin meteen de feministische weg in. Waar we in de vorige films, en zeker in de tv-serie, nog wel eens te maken kregen met stereotyperend gedrag, is daar geen plaats meer voor in de 2020 versie van deze film. De Angels zijn badass, deinzen zeker niet terug voor een gevecht en zijn niet afhankelijk van mannen (wie opzoek is naar een film met veel liefdesverhalen, komt er in deze film dan ook bekaaid vanaf, behalve dat hunk Noah Centineo zijn opwachting maakt). Een verfrissende variant van het oude verhaal, precies goed voor deze tijd.

‘Zet Kirsten Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska samen in een film en je hebt de girlpower film van 2020 te pakken!’

De cast is een fijne mix van acteerstijlen die goed bij elkaar aansluiten. Kirsten Stewart, die we de afgelopen jaren vooral in de wat kleinere films zagen, is als een vis in het water met het losse, go with the flow personage Sabina. Stewarts laid back manier van acteren sluit hier naadloos op aan en de ervaren actrice zet dan ook zeker een geloofwaardige rol neer. Grote verrassing in deze film is Ella Balinska. Ik was zelf nog niet bekend met het acteerwerk van Balinska, maar wat laat zij zien dat ze klaar is voor het grote werk. Balinska neemt een groot gedeelte van de film voor haar rekening en draagt dit met verve. De acteerstijl van de jonge Britse hangt perfect tussen precies en laid back in, waardoor ze zowel in de luchtige momenten als de meer emotionele een overtuigende rol neerzet. Het stoere trio wordt compleet gemaakt door Naomi Scott, bij het grote publiek uiteraard bekend door haar rol als Prinses Jasmine in Aladdin. Ook Scott weet de rol van de slimme Elena goed over te brengen, maar vervalt helaas hier en daar in het ‘te dik’ aanzetten van haar acteerwerk. Waar dit in een Disney film ervoor zorgt dat je als kijker al snel meegaat in de grote meeslepende momenten voelde het in deze film soms een tikkeltje ’te’.

Het team van de Angels wordt compleet gemaakt door Elizabeth Banks. De reggiseuze is geen vreemde op het doek en laat zien dat zij als echte girlboss zeker thuishoort in deze film. De ervaren actrice laat een sterk staaltje humor timing zien, wat we kennen van haar uit andere films, en leeft zich geweldig in waardoor ze geloofwaardig overkomt.

Is dan alles aan deze film geweldig? Het enige minpuntje aan ‘Charlie’s Angels’ is dat de actie zich vooral rond het einde centreert. Hoewel we in het openingshot meteen kennismaken met twee van de Angels die bezig zijn met een klus, zakt de spanning daarna erg in. De slimme truc van de filmmakers om zichzelf zo meer tijd te geven om de personages te introduceren, werkt ze halverwege het verhaal tegen als de vaart er flink uitgaat. Hier en daar iets meer actie was dan ook zeker geen overbodige luxe geweest. Zeker ook omdat het decor zich daar goed voor leent. De prachtige straten van Londen worden haast niet gebruikt, net zoals het schitterende Instanbul.

‘Charlie’s Angels’ is een waardige opvolger in deze badass girlpower reeks! De verhaallijn weet vanaf het eerste moment te pakken, de humor is op top level en de acteur perfect voor de rol.

Heb jij ‘Charlie’s Angels’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vindt!

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.