Filmrecensie: Creed II

Aan de spin-off van de bekende boksfilms Rocky is een deel twee toegevoegd. Dit keer volgen we jong talent Adonis Creed in zijn zwaarste strijd ooit in ‘Creed II’. Warner Bros. bracht afgelopen week de DVD van de film uit.

Met Rocky Bilboa (Sylvester Stallone) nog altijd aan zijn zijde komt Adonis Creed (Michael B. Jordan) oog in oog te staan met de grootste uitdaging van zijn leven: boksen tegen de zoon van zijn vaders moordenaar. Wat volgt is een spannend strijd waarin alle banden op scherp worden gezet.’

Wauw, wauw, wauw! Ik had niet gedacht dat een boksfilm mij zo kon raken. Wat bezit deze film over een mooie verhaallijn! Je krijgt niet alleen een inkijkje in de bokswereld, maar wordt ook deelgenoot gemaakt van de persoonlijke, ontroerende levensverhalen die daar schuilgaan. Een slimme zet van de scriptschrijvers en de regisseur want tot het einde van de film zit je op het puntje van je stoel om het te volgen.

Michael B. Jordan kruipt voor deze film voor de tweede keer in de huid van Adonis Creed, de jonge bokskampioen met een hart van goud. Met zijn veelzijdige acteertalent, tomeloos inlevingsvermogen en het vermogen om zich kwetsbaar op te stellen trekt hij je al snel in het verhaal van zijn personage. Een ware sparringpartner vindt hij in Sylvester Stallone die voor de achtste keer leven geeft aan zijn zelfbedachte personage bokskampioen Rocky (naar verluidt zou dit de laatste keer zijn dat Stallone in de huid van de bokslegende kruipt). Stallone, relaxte acteur die vooral mompelend in beeld wordt gebracht, geeft je dat oude gevoel terug dat je kreeg bij de Rocky films. Zijn personage is wat gematigd, getekend door het leven maar maakt een grote ontwikkeling door in Creed II. Vooral de laatste scène zal lang bijblijven.

‘Wauw wauw wauw!’

De film werd geregisseerd door Steven Caple Jr. die met Creed II zijn eerste grote film regisseert. De Amerikaan levert goed werk af maar sommige scènes zijn opgenomen in zo’n donkere ruimtes dat gezichtsuitdrukkingen niet meer zichtbaar zijn en het meer een soort luisterspel wordt dan een filmfragment. Uiteraard zetten deze ‘donkere’ scènes wel de spannende sfeer neer in deze film, maar hier is Caple Jr. voor mij een beetje in doorgeschoten. Toch zijn complimenten ook zeker van toepassing voor de jonge regisseur, de gevechten worden met snelle shots in beeld gebracht en hij kiest niet voor de gebaande wegen. Zo zien we een shot waarin Adonis zich aan het voorbereiden is voor de wedstrijd en Rocky hem toespreekt. Caple Jr. kiest hier voor een ongebruikelijk shot, inplaats van dat hij de personages tegenover elkaar zet zien we alleen Adonis in beeld. De oplettende kijker ziet in de spiegel naast hem Rocky tegen hem praten. Een unieke manier van filmen die de film een dynamische flow met zich meegeeft.

Ook al ben je geen boksfan ‘Creed II’ is zeker de moeite waard om te kijken. Ontroerend in de kleine momenten, spannend door de aanhoudende strijd en prachtig in beeld gebracht!

Heb jij ‘Creed II’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vindt.

*Warner Bros. stuurde Boekhopper een DVD op in ruil voor een eerlijke recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.