Filmrecensie: ‘Fast & Furious’

Time to fasten your seatbelt, ‘Fast & Furious 9′ draait in de bioscoop! En dat betekent uiteraard een visueel spektakel, met veel race-auto’s en actie. Een film waarbij je je ogen niet van het witte doek kunt houden!

‘In het nieuwste hoofdstuk in één van de meest populaire èn langstlopende filmseries ooit – FAST & FURIOUS 9 – is Vin Diesel Dominic Toretto en wordt hij weer herenigd met zijn Fast & Furious-family. De regie van FAST & FURIOUS 9 is in handen van Justin Lin (Fast & Furious 5, Fast & Furious 6).

Verder met o.a. Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Charlize Theron, Helen Mirren, John Cena en Cardi B.’ 
(Universal Pictures)

Het wereldwijde fenomeen ‘Fast & Furious’ houdt al jaren menig fan aan het witte scherm gekluisterd. De vriendengroep die door lief en leed alles doorstaat staat garant voor een filmreeks waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Deze zomer is het negende deel toegevoegd aan de reeks en ik kan je zeggen: wauw, wat een spectaculaire film is dit! Vol actie, geweldig acteerwerk en uiteraard de nodige special effects die van het scherm afspatten.

Vin Diesel neemt voor de negende keer de rol van de stoere Dominic op zich, die hem ook in deze film als gegoten zit. Zijn gevoel voor timing, in combinatie met het naar voren brengen van de intense actiemomenten, zorgt vanaf het eerste moment voor een geloofwaardig staaltje acteerwerk. Maar we zien ook een andere kant van de acteur in deze film. Zo opent de film met een gebeurtenis uit de jaren tachtig waarin Dominic en broer Jakob getuigen zijn van een verschrikkelijk drama. In deze scene zien we Dominic van een emotionelere kant, die door Diesel kwetsbaar naar voren wordt gebracht. De makers hebben het personage meer diepgang gegeven, waardoor je, ook al is het de negende film, nog steeds nieuwe kanten van hem ontdekt. John Cena, die de rol van de jongere broer van Dominic op zich neemt, is de perfecte tegenspeler voor Diesel. De twee hebben vanaf het begin een fijne dynamiek waardoor ze het verhaal van de twee geloofwaardig neerzetten en je als kijker daar helemaal in meenemen.

‘Pakkend, razend snel en vol actie!’

De makers hebben ervoor gekozen om in ‘Fast & Furious 9′ meerdere momenten uit het verleden terug te halen, zo komen we er dus achter dat Dominic een broer heeft. Iets waar in de vorige films met geen woord over is gerapt. Hoewel het enigszins uit de lucht komt vallen en voor kijkers ook een momentje van schakelen zal zijn om de nieuwe informatie te verwerken, is de verhaallijn door deze momenten uiterst pakkend. Dit bijgezet met uiteraard de nodige actie (denk aan auto’s die worden opgeblazen, razendsnelle achtervolgingen en zelfs een heuse bungeejump met een auto), maakt dit een feest voor de fans van de filmreeks. Dat de makers er daarnaast voor hebben gekozen om ook een oude bekende zijn ‘opwachting’ te laten maken, maakt deze film voor mij helemaal compleet.

Naast alle actie krijgen we in ‘Fast & Furious 9’ ook een mooi palet aan locaties voorgeschoteld. Zo gaan de hoofdrolspelers onder andere naar het prachtige Georgië, waar we worden getrakteerd op shots van het indrukwekkende land. Daarnaast complimenten voor het filmwerk, de shots sluiten naadloos op elkaar aan en zijn weer om door een ringetje te halen zo goed. Wat deze filmmakers altijd voor elkaar krijgen is dat je als kijker het idee hebt dat je meeloopt door het land dat wordt bezocht, in de auto zit tijdens de achtervolging en meekijkt over de schouder van de hoofdpersonages als ze spannende dingen ondernemen. Ook in deze film wordt dat met verve naar voren gebracht.

‘Fast & Furious 9’ is een waardig nieuw deel in de populaire filmserie. Een visueel spektakel door de vele actiemomenten, pakkend door het mooie acteerwerk en een film om aan het scherm gekluisterd te zitten door de prachtige shots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.