Filmrecensie: ‘Fuck de liefde’

Uitwaaien op het zonovergoten Curacao en daar even al je zorgen vergeten. Precies wat hoofdpersoon Lisa nodig heeft in de film ‘Fuck de liefde‘. De film kwam vorig jaar uit, maar helaas had ik niet de tijd om hem in de bios te gaan bekijken. Ieders beste vriend op het gebied van nieuwe films Pathé Thuis, plaatste de film afgelopen week op hun dienst. Maak je maar op voor een op en top feelgoodfilm!

‘Lisa zit midden in een scheiding met Jack en zit er even helemaal doorheen. Na een aantal pogingen van Jack om haar terug te krijgen, besluiten Lisa’s vriendinnen om haar mee op sleeptouw te nemen op Curaçao. Met onder andere Thijs Römer, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Edwin Jonker, Bo Maerten en Nienke Plas. Regie: Lodewijk van Lelyveld en Appie Boudellah’

Een fijne feelgoodfilm, ik plan er graag een avondje voor vrij! En al helemaal als het een film betreft met een mozaïekvertelling (hallo ‘Alles is liefde’ en ‘Love Actually’ haha) Afgelopen jaar kwam er weer een film van Nederlandse bodem uit waarin voor deze manier van verhaalvertelling is gekozen. Hierdoor krijg je niet één verhaallijn te zien, maar meerdere. I love it! De verwachtingen voor ‘Fuck de liefde’ waren dan ook hoog, en ik moet zeggen: het is een zeer vermakelijke, vlotte en vooral gezellige feelgoodfilm met voor ieder wat wils!

De film opent met een prachtig shot van Curaçao: witte stranden, blauwe zee en mooie vergezichten. Al snel maken we kennis met één van de hoofdpersonages Lisa. Ze zit middenin een scheiding en wil al haar zorgen even achter haar laten, al blijkt dat niet zo makkelijk als gedacht. Bo Maerten geeft gestalte aan de rol van Lisa en doet dat met veel overtuigingskracht. Hoewel ze aan het begin van de film zichtbaar nog een beetje moet wennen aan haar rol, zit ze er halverwege de film goed in en weet daardoor ook een overtuigend verhaal neer te zetten. Vooral in de scenes met ervaren actrice Nicolette van Dam en Nienke Plas bloeit de actrice op en kun je als kijker ook echt met haar meeleven.

‘Fuck de liefde’ is een fijne feelgoodfilm in het prachtige decor van Curaçao

‘Fuck de liefde’ volgt het leven van tien personages die op hun eigen manier allemaal worstelen met de liefde. Waar het grootste gedeelte van de film vooral leunt op de schouders van Maerten zijn er een aantal acteurs die er zeker met kop en schouders uitspringen. Te beginnen met komisch talent Nienke Plas. Plas zorgt voor de nodige luchtige momenten in de film en weet met haar sublieme gevoel voor timing een personage neer te zetten dat je al snel in je hart sluit. Ook ervaren acteur Thijs Römer laat in deze film een knap staaltje acteerwerk zien. De rol van de ‘go with the flow’ Jim zit hem als gegoten en Römer weet de rol dan ook geloofwaardig neer te zetten. Vooral de momenten dat zijn personage iets meer uit de band springt, maakt dat je als kijker aan de buis gekluisterd zit.

De verhaallijn, zoals ook wel een beetje verwacht, is er uiteraard niet één met heel veel diepgang. Toch weten de makers personages neer te zetten met inhoud, die zo hun gebreken hebben, maar vooral lekker menselijk zijn. Niets vervelenders dan naar een film kijken waar de personages te ver van je vandaan staan. Wel komt hier voor mij een puntje van kritiek kijken. Omdat de film zoveel personages volgt, worden verhaallijnen hier en daar te weinig uitgewerkt. Vooral de verhalen van Donna (Nicolette van Dam) en Kiki (Nienke Plas) hadden zeker meer aandacht mogen krijgen. Beide verhaallijnen stoppen nu te abrupt en laten je als kijker met veel vragen achter.

Desalniettemin is ‘Fuck de liefde’ een fijne Nederlandse rom com. Een feelgoodfilm in het prachtige decor van Curaçao, met een geweldige cast en een verhaallijn die goed genoeg staat om anderhalf uur te genieten.

Boekhopper ontving van Pathé Thuis een kijkcode om de film te kunnen bekijken. Dit heeft geen invloed op de inhoud van deze recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.