Filmrecensie: ‘Gemini man’

Wat krijg je als je Will Smith het laat opnemen tegen zijn ‘jongere zelf’? (Flashbacks naar de Fresh Prince of Bell Air uitgesloten, haha). Dan krijg je de spannende actiefilm ‘Gemini Man‘. Afgelopen weekend heb ik de film eindelijk kunnen bekijken!

‘GEMINI MAN is een nieuwe actiethriller met Will Smith in de rol van huurmoordenaar Henry Brogan. Hij wordt opeens zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen. 

Verder met o.a. Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, tv-serie Fargo), Clive Owen (Inside Man, The International) en Benedict Wong (Doctor Strange, The Martian). GEMINI MAN is geregisseerd door Oscarwinnend filmmaker Ang Lee (Life of Pi, Brokeback Mountain) en de productie is in handen van de gerenommeerde producenten Jerry Bruckheimer, David Ellison, Dana Goldberg en Don Granger. Het scenario is geschreven door David Benioff (Game of Thrones), Billy Ray (Overlord, The Hunger Games) en Darren Lemke (Shazam!).

Zeg je Will Smith, dan weet je vrijwel zeker dat het een goede film gaat worden. Afgelopen jaar wist hij ons al te verrassen door de geest uit Aladdin te veranderen in een beatboxer met nog meer gevoel voor humor, in Gemini Man laat de veelzijdige acteur weer een andere kant van zichzelf zien. Dit keer kruipt hij in de huid van huurmoordenaar Henry Brogan die het op moet nemen tegen zijn eigen ‘jongere zelf’. De dubbelrol is Smith op het lijf geschreven. Hij zit vanaf de eerste minuut meteen in de rol, voelt zich als een vis in het water binnen het actiegenre en weet zijn personage overtuigend neer te zetten. Daarnaast laat hij wederom zien dat hij makkelijk kan schakelen tussen de verschillende scènes en emoties die daarbij komen kijken en beschikt over een uitstekend gevoel voor timing.

‘Will Smith zit vanaf het eerste moment meteen in zijn rol’

‘Gemini Man’ is een echte actiefilm zoals je hem graag ziet binnen het genre. Geen tijd voor emotionele momenten, maar actie op actie. De gekloonde versie van Smith neemt het in de film tegen hem op en blijkt zijn grootste vijand. De twee voelen elkaar feilloos aan en weten precies wat de ander gaat doen. Toch voelt de film hierdoor een tikkeltje voorspelbaar. Ja, de film is spannend, maar de twee zitten elkaar continu achterna waardoor je een ‘actie-reactie’ idee krijgt. Dit maakt de verhaallijn voorspelbaar. Gelukkig hebben de scenarioschrijvers een aantal plottwisten rondom het einde van de film verwerkt, waardoor het voorspelbare niet al teveel afbreuk doet aan de film.

De film is opgenomen in het prachtige decor van Amerika, Hongarije en onder andere Colombia. Oude, geweldige, gebouwen die tot in de details zijn uitgelicht vormen dan ook geen uitzondering, maar de regel. Dit komt vooral goed tot zijn recht in de scènes waarin de twee hoofdrolspelers achter elkaar aanzitten. Anders dan andere actiefilm staat ‘Gemini Man’ ook niet bol van de computergestuurde special effects, maar speelt vooral het camerawerk een grote rol in de spanning van de film. Fijn, aangezien het zo veel realistische aanvoelt en je makkelijker meekomt in de verhaallijn.

‘Gemini Man’ is een spannende actiefilm, die hier en daar wat vaart mindert door de voorspelbaarheid van de film, maar floreert door het acteerwerk van Smith en het prachtige camerawerk!

Heb jij ‘Gemini Man’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van de film vindt!

Boekhopper kreeg vrijkaartjes van filmmaatschappij Universal Pictures om de film te bekijken, dit heeft geen invloed gehad op de recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.