Filmrecensie: Johnny English Strikes Again

Engelse humor, een ietwat klunzige geheimagent en geweldige acteurs. Gisteren was de première van ‘Johnny English Strikes Again‘ in bioscoop Tuschinski in Amsterdam, Boekhopper was erbij!

‘JOHNNY ENGLISH STRIKES AGAIN is het derde deel van de komische Johnny English-filmreeks, met Rowan Atkinson als de populaire geheim agent.

Dit nieuwe avontuur begint wanneer na een cyber-aanval de identiteitsgegevens van alle geheim agenten in Groot Brittannië op straat komen te liggen. Hierdoor is de voormalig spion Johnny English de laatste hoop van de Britse geheime dienst. Hij wordt ingeschakeld om de meesterhacker achter deze aanval te vinden.

Het is een grote uitdaging voor de onhandige Johnny English om met behulp van de moderne technologie zijn missie met succes te volbrengen.

Verder met o.a. Ben Miller (Paddington 2), Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Oblivion), Jake Lacy (Carol, Rampage) en Emma Thompson (Beauty and the Beast, Bridget Jones Baby, Love Actually)’

Als je mij ergens blij mee kunt maken dan is het wel goede Britse humor. Iets wat de scriptschrijvers van ‘Johnny English Strikes Again’ zeker naar het scherm hebben gebracht. Het mogen dan soms grappen zijn die je van een kilometer afstand ziet aankomen, toch heb ik anderhalf uur gehuild van het lachen!

We volgen geheimagent Johnny English als hij na jaren weer een klus mag doen voor MI7, de Britse geheime dienst. Traditiegetrouw (na twee films weet je waarschijnlijk wel dat dit niet zonder slag en stoot gaat) gaat dit weer gepaard met veel humor en klunzige momenten. De rol van Johnny English zit Rowan Atkinson als gegoten (dare I say it, zelfs beter dan die van Mister Bean, waarmee hij bij het grote publiek bekend werd). Atkinson weet precies hoe hij met de kleinste bewegingen de kijker aan het lachen krijgt. Zo zit er een scène in de film (zonder teveel te spoilen) waarin er van alles misgaat in een auto. Atkinson weet door alleen met zijn ogen te acteren de hele zaal aan het lachen te krijgen. Iets wat alleen de beste acteurs, met een zeer verfijnd gevoel voor humor, voor elkaar krijgen.

‘Atkinson weet precies hoe hij met de kleinste bewegingen de kijker aan het lachen krijgt’

Niet alleen Atkinson schittert door zijn verfijnde acteertalent, ook Ben Miller, de ietwat naïeve sidekick van English, zet zijn rol geloofwaardig neer. Net zoals Emma Thompson, van wie we al een hoop acteerkunst hebben gezien. Ze draagt haar rol met verve, acteert op het scherpst van de snede, durft een kwetsbare kant van haarzelf aan te boren en weet de ietwat gelimiteerde rol van Prime Minister mateloos interessant te maken.

Het enige minpuntje dat ik bij deze film heb is dat het einde wel erg abrupt komt. Iets meer verhaalontwikkeling was zeker niet verkeerd geweest. Maar dat gezegd hebbende vind ik ‘Johnny English Strikes Again’ echt een film die je gezien moet hebben. Het staat garant voor bijna twee uur huilen van het lachen!

‘Johnny English Strikes Again’ draait vanaf 20 september in de bioscopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.