Filmrecensie: ‘Kung Fu Panda 4’

Het heeft bijna tien jaar geduurd, maar eindelijk kunnen we weer op pad met een van onze favoriete animatiepersonages: ‘Po, de Drakenkrijger’! Maak je maar op voor een hilarische, vermakelijke en spannende animatiefilm, want Kung Fu Panda 4 brengt het je allemaal!

Dit voorjaar keert comedy-icoon Jack Black na bijna tien jaar terug in zijn rol als Po, de onwaarschijnlijk kungfumeester, in een hilarisch, spetterend nieuw deel van Dreamwork Animations populaire actie-comedy-franchise: KUNG FU PANDA 4. Na drie levensgevaarlijke avonturen waarin hij de grootste schurken ter wereld verslaat met zijn ongekende moed en waanzinnige vechtkunsten, wacht Po, de Drakenkrijger (de voor een Golden Globe genomineerde Jack Black) een nieuwe roeping. Dit keer iets veel rustigers, hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei.
Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen
.’ (Universal Pictures)

Heb jij zin in actie, een overload aan cuteness en tegelijkertijd een tikkeltje diepgang? Dan is het tijd om heel snel naar de bioscoop te gaan en ‘Kung Fu Panda 4’ te gaan bekijken! Na bijna tien jaar is de filmreeks toe aan een nieuw deel en ik kan je zeggen: deze wil je niet missen!

In ‘Kung Fu Panda 4’ gaan we weer op pad met Po. Na een lange tocht tot het worden van een volwaardige drakenkrijger vinden de dieren om hem heen het tijd voor een nieuwe stap. Een hogere stap: spiritueel leider. Alleen is Po daar volgens hem nog niet helemaal aan toe. Tijd om onze fluffy panda te veranderen in een ware leider, met uiteraard weer de hulp van zijn vrienden. Maar daar moeten ze eerste een aantal flinke obstakels voor overwinnen. Waaronder het opnemen tegen een gevaarlijke strijder uit het verleden. Regisseur Mike Mitchell neemt ons mee in de wereld van Po en brengt ons een vermakelijk verhaal. Hoewel we de panda een decennia bijna niet meer hebben gezien, zitten we vanaf het eerste moment meteen in het verhaal en sluit het naadloos aan op de vorige delen. Dit zit hem vooral in het humorvolle componenten van de film, die ook deze keer weer meerdere ‘huilen van het lachen’ momenten heeft. Maar met dit vierde deel zoeken de makers ook iets meer de diepgang op dan we in de vorige films hebben gezien. Precies passend bij de tijdsgeest van nu. Dit komt vooral door de transformatie die Po doormaakt in de film. Hij gaat van jonge krijger naar volwassen leider en dat gaat gepaard met de nodige leermomenten.

‘Actie, cuteness en een vleugje diepgang!’

Hoewel er meer diepgang in de film zit, blijft de hoofdmodus ‘spanning en actie’ van de film behouden. Mitchell heeft een bruisende film gemaakt, een waar visueel spektakel! Want als er iets buiten kijf staat bij Kung Fu Panda 4 dan is het wel het prachtige animatie-werk, waarbij is gekozen om meerdere stijlen te gebruiken. Zo zien we het schattige animatie-werk dat we gewend zijn, maar ook invloeden van bijvoorbeeld stripboeken naar voren komen. Dit brengt een fijne dynamiek in de film waarbij je continu wordt verrast door nieuwe elementen in het beeldende verhaal. Dat tevens prachtig wordt gecomplimenteerd door de bekende stemmencast. Jack Black (Engelstalige film, Kung Fu Panda 4 is ook in het Nederlands te bewonderen!) duikt voor de vierde keer in de rol van de krachtige panda en weet weer te overtuigen met zijn intonatie en geweldige gevoel voor timing en humor.

‘Kung Fu Panda 4’ mag dan even op zich hebben laten wachten, het is het wachten meer dan waard! De pakkende verhaallijn vol actie, humor en mooie momenten houd je aan het beeld gekluisterd. De geweldige stemmencast maakt het een feestje om te volgen net zoals het doeltreffende animatie-werk. Ik hoop dat we snel nog een deel van deze reeks te zien krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.