Filmrecensie: Long Shot

Als presidentskandidaat Charlotte haar oud-oppaskind (nu een volwassen man) Fred tegenkomt besluiten ze samen te gaan werken. En dat levert veel hilarische momenten op. Maak kennis met Long Shot de grappige, maar toch ook wel liefdevolle film van deze zomer!

Charlotte Field (Charlize Theron) is een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Ze is een slimme, verfijnde en  succesvolle diplomaat met talent voor … nou ja, eigenlijk alles. Fred Flarsky (Seth Rogen) is een vrijgevochten journalist met talent voor problemen. De twee hebben absoluut niets gemeen, behalve dat zij vroeger zijn babysitter en eerste crush was. Als de twee elkaar na jaren onverwacht weer tegenkomen is Charlotte gecharmeerd van Fred’s zelfspot en de herinneringen aan haar jeugdige idealisme. Terwijl Charlotte zich voorbereidt op haar kandidatuur voor het presidentschap neemt ze, tot ontsteltenis van haar vertrouwde adviseurs, Fred impulsief in dienst als haar speechwriter. Hun onmiskenbare chemie leidt tot een affaire terwijl ze in allerlei gevaarlijke, hilarische en bizarre situaties verzeild raken. Maar de zorgeloze loslippigheid van Fred, uit het verleden en het heden, zouden haar kandidatuur kunnen doen stranden voordat de campagne goed en wel begonnen is…

Toen ik de trailer van deze film zag was ik meteen enthousiast. Ik moet eerlijk zeggen, na het zien van de eerste helft dacht ik: ‘Hmm, ik hoop dat het nog iets grappiger en leuker gaat worden’. De grappen waren enigszins mat, van een liefdesverhaal nog maar weinig te zien en de verhaallijn ging nog een beetje alle kanten op. Maar zodra de lampen uit gingen voor het tweede deel van de film, werd dit helemaal goed gemaakt. Wat een grappige, leuke film is Long Shot! Perfect voor een instant lach, maar deze film schittert wat mij betreft echt door de onderliggende boodschap: ‘eerlijk zijn over wat je wil en daarmee mensen overtuigen’.

‘Long Shot is een fijne feelgood film met een mooie boodschap. Uitermate grappig, liefdevol en eigenlijk gewoon in één woord: leuk!’

Over Seth Rogen kunnen we uiteraard kort zijn, deze man ademt komedie. Zijn gevoel voor timing is subliem, hij weet precies hoe hij in de kleinste handelingen, zoals bijvoorbeeld een gezichtsuitdrukking, een grap over moet brengen. Maar het is vooral Charlize Theron die schittert in deze film. Ze speelt de rol van vrouwelijke presidentskandidaat die haar mannetje staat in een wereld vol met manipulators. Theron, bij mij niet bekend als een komedie actrice maar die wel degelijk een goed gevoel voor humor heeft , zet haar rol met verve neer. Ze veert mee op het komedie gevoel van Rogen en weet hem wat mij betreft in sommige gevallen zelfs te overtreffen. Ze laveert makkelijk tussen de verschillende scènes en zet een rond personage neer. Theron is het soort actrice waarvan je naar een tijdje niet meer het idee hebt dat je naar een actrice aan het kijken bent, maar het personage echt tot leven is gekomen.

De verhaallijn sprak mij erg aan. In een tijd waarin we weer de Amerikaanse verkiezingen in gaan zie je steeds meer vrouwen op het toneel verschijnen die een gooi naar het presidentschap doen. Dat de huidige president in deze film dan ook nog eens een tv-ster is geweest, maakt het wel heel erg aansluitend op de actuele situatie in Amerika. Long Shot weet daarnaast de perfecte balans te vinden tussen komedie en serieuze onderwerpen. Zo komt het klimaat aan de orde en zien we hoe Charlotte iedere keer consessies moet doen om een akkoord rond te krijgen. Een mooi, ik zal niet zeggen realistisch, kijkje in de wereld van de politiek.

Long Shot is een fijne feelgood film met een mooie boodschap. Uitermate grappig, liefdevol en eigenlijk gewoon in één woord: leuk!

Heb jij Long Shot ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vindt!

*Boekhopper kreeg vrijkaarten van Independent Films om deze film te bekijken in ruil voor een eerlijke recensie, dit heeft geen invloed gehad op de inhoud van deze recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.