Filmrecensie: ‘Marry me’

Voor het oog van de wereld (lees meer dan twintig miljoen mensen) er achterkomen dat je verloofde het iets te gezellig heeft gehad met je assistente. Het overkomt hoofdpersoon Kat in de nieuwe film ‘Marry me‘. Tijd voor een avondje feelgood in de Kinepolis Den Bosch bioscoop.

Zangeres en superster Kat Valdez (Jennifer Lopez) en de aantrekkelijke rising star Bastian (Maluma) zijn het meest sexy celebrity couple ter wereld. Terwijl hun hit-song “Marry Me” steeds hoger klimt in de hitlijsten staan ze op het punt om te trouwen tijdens een concert in aanwezigheid van hun fans dat ook gelivestreamd zal worden. Charlie Gilbert (Owen Wilson) is een gescheiden wiskundeleraar die door zijn dochter Lou (Chloe Coleman, Big Little Lies) en zijn beste vriendin (Sarah Silverman) wordt meegesleept naar dit concert. Wanneer Kat enkele seconden voor de ceremonie er achterkomt dat Bastian is vreemdgegaan met haar assistent, dreigt ze in te storten op het podium en valt haar flinterdunne leventje uit elkaar voor de ogen van miljoenen fans. Maar dan krijgt ze oogcontact met iemand uit het publiek. 

Als datgene waar je bekend mee bent je teleurstelt, dan is misschien het onbekende wel de oplossing, en dus maakt Kat de impulsieve beslissing om met Charlie te trouwen. Wat begint als een ondoordachte en spontane reactie verandert in een onverwachte, maar tevens gecompliceerde romance. Is het mogelijk voor twee mensen uit compleet verschillende werelden om een plek te vinden waar ze zich beiden thuisvoelen?‘ (De film is uitgebracht door Universal Pictures).  

Laat ik maar meteen met de deur in huisvallen: ik heb gelachen, meegezwijmel, op mijn stoel gedanst en zelfs een klein traantje weggepinkt. ‘Marry me’ is de ultieme feelgood film voor dit moment, en wat hebben de makers een prachtige film neergezet! We beginnen het verhaal op het witte doek met Kat die op het podium staat, ze zingt, danst en is helemaal in haar element. Niet veel later zal haar verloofde bij haar op het podium komen en zullen ze trouwen. Alleen komt ze erachter dat hij recent een nacht samen heeft beleefd met haar assistente. Compleet overrompeld en gekwetst door het nieuws besluit Kat het over een ander boeg te gooien. Ze kiest een totale vreemdeling uit het publiek om mee te trouwen, en dat zou zomaar eens een goede beslissing kunnen zijn geweest. Ervaren actrice en zangeres Jennifer Lopez duikt in de rol van Kat en zet de superster met verve neer. De rol zit Lopez vanaf het begin als een goed aansluitende jas, zowel in de momenten dat Kat op het podium staat, als de momenten dat we haar zien in haar privé situatie. Lopez brengt de gevoelens van een gekwetst vrouw vol passie naar het witte doek en laat je al snel meeleven met het personages. Alsof je naar een goede vriendin zit te kijken die je het liefst zou willen helpen op de momenten dat ze het nodig heeft, mee juicht als ze een succes behaald en samen een traantje wegpinkt op de meer emotionele momenten.

‘Van de filmmuziek zou ik wel een album willen hebben!’

Owen Wilson vormt als love interest een fijne tegenspeler voor Lopez. Hoewel het even wennen is om Wilson in een meer serieuze rol te zien, we kennen hem toch voornamelijk van de humorvolle films. Is de casting in deze film geweldig gedaan. Wilson zoekt in het begin wel zichtbaar naar zijn invulling van de rol van wiskundedocent en vader Charlie. Wanneer hij een goed getimede grap kan maken zie je de Wilson zoals we hem kennen, maar gaandeweg de film zien we hem ook nieuwe kanten van zichzelf aanboren. Zo krijgen we meer emotie te zien, wat de ervaren acteur met verve naar het witte doek weet te brengen. Je gaat al snel voor hem duimen dat hij degene is met wie Kat zal eindigen. De likeability van het personages is ook zeker toe te schrijven aan de fijne, luchtige feelgood verhaallijn waarin beide personages floreren. Hoewel de film uiteraard voorspelbaar is, wat je ook bij dit genre mag verwachten, is het een verhaal geworden dat je dat fijne feelgood gevoel geeft: warmte, vrolijkheid en liefde.

Naast het feelgood element in deze film is het wat mij betreft ook een echte dansen-op-je-stoel film geworden. Lopez trakteert ons meerdere malen op fantastische optredens en nummers, waardoor je haast het idee hebt dat je naar een optreden van haar zit te kijken. De muziek in deze film is dan ook zeker niet ondergeschikt aan de film, maar speelt een belangrijke rol. Het zou mij dan ook niet verbazen als we een paar van de prachtige nummers uit de film binnenkort op de radio terug gaan horen. Want jeetje, van deze filmmuziek zou je wel een album willen!

‘Marry me’ is een mooie, pakkende en muzikale feelgoodfilm. Met mooi acteerwerk, een echte feelgood verhaallijn en prachtig filmwerk. En must om te gaan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.