Filmrecensie: ‘Men in Black: International’

‘Here come the Men in Black!’ Nou ja, man en vrouw in zwart laten we maar zeggen. 7 jaar na de laatste Men in Black, is er nu ‘Men in Black: International‘, waarmee de filmmakers een heel andere weg inslaan! Boekhopper reisde af naar Amsterdam waar de première van de film plaatsvond!

The Men in Black hebben altijd de aarde beschermd tegen het uitschot van het universum. In deze nieuwe 3D actiefilm krijgen agent H (Chris Hemsworth) en agent M (Tessa Thompson) te maken met de grootste en meest wereldwijde dreiging tot nu toe: een mol in de Men in Black organisatie. Verder met o.a. Rebecca Ferguson, Kumail Nanjiani, Rafe Spall, Laurent Bourgeois, Larry Bourgeois, Emma Thompson en Liam Neeson. Geregisseerd door F. Gary Gray (Fast & Furious 8, Straight Outta Compton).

Move over Will Smith, het is tijd voor Chris Hemsworth en Tessa Thompson in de nieuwe Men in Black film! Na drie films (vanaf 1997 al!) de avonturen te hebben gevolgd van Agent J, volgen we in ‘Men in Black: International’ Agent M en Agent H. En dat betekent flitsende auto-achtervolgingen, metro’s die ineens veranderen in space-achtige voertuigen en taxi’s die dienst doen als geheimen doorgangen! Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit erin, en het werkt! Een kleine twee uur lang zit je op het puntje van je stoel om niets te missen.

‘Spannend, hilarisch en prachtig geacteerd!’

De oude bekende hebben in deze film dus plaatsgemaakt voor twee nieuwe agenten, die de nodige vernieuwingen brengen naar de film. Hemsworth en Thompson die elkaar kennen van de Marvelfilms weten precies op elkaar in te spelen. Hemsworth blijkt naast zijn ervaring met het spelen van een held ook over een goed gevoel voor humor te bezitten. Zijn timing is vaak on point en hij weet de grappen met een finesse af te leveren waardoor hij de zaal al snel aan het lachen krijgt (net zoals de kleine alien pawny die voor vele lachsalvo’s zorgt). Toch is het vooral Thompson die schittert in deze film. Ze zet haar personage krachtig neer, heeft de lachers op de hand maar weet vooral de emoties die haar personage voelt goed over te brengen. Dat ze naast grote namen als Emma Thompson en Liam Neeson staat blijkt vanaf de eerste minuut geen probleem, ze eist haar plek op en speelt haar rol met verve.

De verhaallijn en het filmwerk is zoals we van Men In Black mogen verwachten: vlotte verhaallijn met de nodige aandacht voor komedie, snelle shots waarin een scala aan high tech snufjes voorbijkomt en krachtige oneliners. Hemsworth: ‘We are here to protect the earth, and that means everything on it. We are the men in black. The men and women in black’ Om vervolgens een duim op te steken naar zijn collega. Het zijn dit soort korte momenten, met grappige onliners en handelingen die deze film een feest maken om naar te kijken!

‘Men in Black: International’ brengt iets nieuws naar het doek en stapt daarmee uit de schaduw van de vorige film. Spannend, hilarisch en prachtig geacteerd!

Heb jij ‘Men in Black: International’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.