Filmrecensie: Mission Impossible – Fallout

Maandagavond was het dan eindelijk zover, de première van Mission Impossible – Fallout in de IMAX-zaal van Pathé Arena in Amsterdam. Boekhopper was erbij aanwezig!

‘Tom Cruise is terug in de rol van Ethan Hunt in Mission: Impossible – Fallout! Samen met het IMF team (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames) en terugkerende personages (Rebecca Ferguson, Michelle Monaghan) bevindt Ethan zich, nadat een missie verkeerd afliep, in een race tegen de klok.’ 

Spanning, geweldig camerawerk en acteertalent. Zo kun je de Mission Impossible – Fallout het beste omschrijven. Wat een film, ik heb tweeënhalf uur op het puntje van mijn stoel gezeten! We volgen Ethan en zijn team wederom bij het redden van de wereld. Wat een behoorlijk moeilijke klus blijkt te zijn als een missie verkeerd afloopt. Vanaf daar is het tweeënhalf uur actie, spanning en complottheorieën. Hoewel sommige actiefilms een zeer voorspellende verhaallijn hebben, brengt Mission Impossible – Fallout de nodige plottwisten waardoor de film een aaneenschakeling is van spannende scènes.

De verhaallijn wordt gecomplimenteerd door het camerawerk. Lange achtervolgingsshot worden afgewisseld met shots van oogstrelende natuurvlaktes. Deze films bracht de nodige uitdagingen mee voor de cameramensen. Zo zit er een scène in de film waarin een cameraman achteruit een vliegtuig moet springen om hoofdpersoon Tom Cruise goed in beeld te brengen.

De spannende verhaallijn wordt gecomplimenteerd door het camerawerk

Naast het uitdagende camerawerk brachten ook de stunts de nodige risico’s met zich mee. Tom Cruise deed voor deze film een gevaarlijke  HALO sprong, die over het algemeen wordt uitgevoerd door goedgetrainde militaire. Daarnaast rent hij over daken, scheurt hij door de straten op zijn motor en springt hij van gebouw naar gebouw. Het zal niet verbazen dat de rol van Ethan Hunt Cruise nog steeds als gegoten zit. Cruise weet met zijn verfijnde manier van acteren zijn personage karakter te geven.

Normaalgesproken kun je mij blij maken met een goede romantische komedie, maar voor Mission Impossible maak ik graag een uitzondering. Hoewel de spanning en de actie alom vertegenwoordigd zijn, is er ook plaats voor een humoristische ondertoon. Deze wordt vooral gebracht door Benji Dunn, gespeeld door Simon Pegg. Net zoals in de vorige films weet Pegg de nodige, vaak onbedoeld, grappige momenten in het verhaal te verwerken.

Mission Impossible – Fallout is een waardige opvolger van de vorige Mission Impossible films. Het camerawerk, de spannende verhaallijn en het verfijnde acteertalent maken dit een film die je zeker deze zomer moet hebben gezien.

Mission Impossible is te nu te zien in de bioscopen, ook in de IMAX variant (echt een aanrader, je hebt het gevoel dat je zelf onderdeel uitmaakt van de film!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.