Filmrecensie: The Greatest Showman

Stap in de wereld van het spektakel, circus en geweldige acts! Eind vorig jaar kwam de musicalfilm ‘The Greatest Showman‘ uit. Weet het de hoge verwachtingen waar te maken?

‘The Greatest Showman met Oscar® genomineerde Hugh Jackman in de hoofdrol, is een muzikaal spektakel geїnspireerd door het leven van P.T. Barnum. Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter ‘de grootste show van de wereld’, een betoverend spektakel en de viering van zijn levende fantasie. Een voorstelling die een wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. 

De film is geregisseerd door nieuwkomer Michael Gracey en voorzien van de muziek van Oscar® winnaars Benj Pasek en Justin Paul (La La Land). De overige rollen worden vertolkt door Oscar® genomineerde Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron en Rebecca Ferguson.’ 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: jeetje wat een geweldige film is ‘The Greatest Showman’! Vanaf de eerste minuut tot de aftiteling (en nog dagen daarna) heb ik met een grote glimlach op mijn gezicht rondgelopen. Deze film heeft alles wat een musicalfilm moet hebben: geweldige liedjes met een boodschap, strakke choreografie en prachtig filmwerk. Daarnaast spelen de producenten ook erg goed in op deze tijd. Waar de meeste musicalfilms vervallen in klassieke tonen, weten de componisten van ‘The Greatest Showman’ een modern element toe te voegen. Hoewel het verhaal zich afspeelt in 1800 maken de componisten gebruik van moderne beats die het moeilijk maken om stil te blijven zitten in je stoel.

The Greatest Showman is voor mijn gevoel een van de beste films van de afgelopen jaren

Ook het acteerwerk is uitmuntend. Er zijn twee actrices die voor mij boven alle andere acteurs uitstijgen, Zendaya Coleman (Anne Wheeler, trapeze artiest) en Keala Settle (Lettie Lutz, vrouw met de baard). Settle weet met haar loepzuivere stem en gevoel voor het verhaal van haar personage, te ontroeren tot op het bot. Coleman weet op haar beurt het verhaal van een Afro-Amerikaanse vrouw krachtig neer te zetten in een tijd van segregatie. Ze is trots, krachtig en laat zien dat er voor iedereen plaats is in deze wereld. Beide actrices hebben deze film naar het niveau van ‘uitmuntend’ getild.

‘The Greatest Showman’ is voor mijn gevoel een van de beste films van de afgelopen jaren. Niet snel zul je een film tegenkomen waarin filmwerk, muziek, dans en acteerwerk naadloos op elkaar aansluiten.

Heb jij ‘The Greatest Showman’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van deze film vindt!

4 Comments

Add Yours
  1. 1
    Merel

    Ik werk bij een bioscoop, wel grappig om al die recensies te lezen, de meningen zijn daar namelijk heeeel verschillend! De ene loopt weg uit de film (lees: vooral mannen) en de ander vindt hem helemaal geweldig en gaat er 3 keer heen. Ik wil hem nog graag zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.