Filmrecensie: The Hustle

Als er één film is die al heel lang op mijn lijstje stond met must sees dan is het The Hustle wel. Gisterenavond vond de première van de film plaats in de Pathé Arena Bioscoop (georganiseerd door Universal Pictures) in Amsterdam en Boekhopper was erbij!

‘In de hilarische comedy THE HUSTLE volgen we twee vrouwelijke oplichters gespeeld door Anne Hathaway en Rebel Wilson die elkaar per toeval ontmoeten. De twee vrouwen zijn totaal verschillend. De elegante Josephine (Anne Hathaway) leert de nog amateuristische Penny (Rebel Wilson) de kneepjes van het oplichtersvak. Samen besluiten ze om de foute mannen die hen hebben belazerd te grazen te nemen.

‘Waarom zijn vrouwen meesters in het oplichten? Omdat mannen niet geloven dat er iemand slimmer kan zijn dan zij zelf’, een uitspraak van Josephine waarna het verhaal van de twee meesteroplichters zich ontvouwt. En wat een verhaal is dat, inclusief kastspringen, gooien met messen en snode plannetjes! Uiteraard met de nodige humor, want als er een woord is om The Hustle te omschrijven dan is het zeker hilarisch. Deze film staat garant voor anderhalf uur huilen van het lachen!

Een onmisbare factor om deze hilariteit te bereiken is uiteraard Rebel Wilson. Ze krijgt binnen de eerste paar minuten al snel de lachers op haar hand door haar sublieme gevoel voor timing. Weet te spelen met de tekst waardoor alleen al het benadrukken van sommige woorden veranderen in instant lachmomenten. Al schittert Wilson wat mij betreft vooral in de kwetsbare momenten. Ik zal niet teveel spoilen van de verhaallijn, maar er zit een moment in de film waarop Rebel’s personage voor een belangrijke keuze komt te staan bij een van de mannen die ze oplicht. Hierin laat ze niet alleen zien dat ze haar weg vindt in het humorvol acteren, maar ook zeker de kwetsbare momenten aan kan.

‘Deze film staat garant voor anderhalf uur huilen van het lachen’

Toch is het vooral Anne Hathaway die haar stempel drukt op deze film (inclusief Engels accent dat ze ook nog best goed neerzet). Ze speelt haar rol met verve, beschikt over de souplesse die haar personage echt tot leven brengt en blijkt een ware accenten koningin. Ze speelt in op de energieke Wilson en beschikt over hetzelfde soort perfecte komedie timing waardoor het acteerwerk van de twee naadloos op elkaar aansluiten.

Het verhaal an sich zit goed in elkaar maar weet niet heel erg te verrassen. De film is doorspekt met plottwisten waarvan de meeste voorspelbaar zijn. Daarnaast mist er hier en daar wat personage-ontwikkeling. Zo komen we veel te weten over de beweegredenen van Rebel’s personage om mannen op te lichten maar blijft dit bij Anne’s personage in het midden. Als de film iets langer was gemaakt dan waren deze kleine puntjes zeker getakeld.

Hoewel de film redelijk voorspelbaar is moet ik we een compliment voor de tekstschrijvers maken, want zodra de sleur in het verhaal slaat rond het einde van de film komen ze met een plottwist die je zelfs niet met een verrekijker aan ziet komen. Een perfecte manier om deze feelgood women empowerment film af te sluiten. Al met al is The Hustle dan ook echt een aanrader: perfect acteerwerk, vlot maar vooral erg hilarisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.