Filmrecensie: The Princess Switch

‘It’s beginning to look a lot like Christmas’ Al weken verschijnt de ene naar de andere kerstfilm en laten we eerlijk zijn, we kijken er maar al te graag naar. Gisteren verscheen bij Netflix ‘The Princess Switch’!

‘Als een nuchtere banketbakster uit Chicago en een toekomstige prinses ontdekken dat ze dubbelgangers zijn, smeden ze een plan om tijdens de kerstdagen met elkaar te ruilen. Met alle (grappige) gevolgen van dien. 

Met Vanessa Hudgens, Sam Palladio en Nick Sagar.’

Kerst kan voor mij niet snel genoeg beginnen. Kom maar op met die sneeuwbuien waardoor het buiten net een Winter Wonderland lijkt, met de chocolademelk en kerstkransjes. Niets fijner dan tijdens de kerst onder een kleedje kruipen en genieten van je favoriete films en boeken. Netflix brengt deze maand vier kerstfilms uit. Na de geweldige film ‘The Holiday Calendar’ was het gisteren tijd voor ‘The Princess Switch’, een catchy film met Parent Trap vibes die je vanaf het begin meteen in de kerstsferen brengt.

We maken kennis met Stacy De Novo, een jonge banketbakster uit Chicago die deel mag nemen aan een bakwedstrijd in het koninkrijk Belgravia. Zonder teveel te spoilen ontmoet ze daar Lady Margaret, The Dutchess of Montenaro. De twee lijken, hoe kan het ook anders, als twee druppels water op elkaar. Vanaf daar neemt het verhaal een vlucht en volgen er een aantal grappige, leuke maar vooral liefdevolle momenten ten midden van de ultieme kerstsetting.

”The Princess Switch’ is bijna twee uur lang genieten’

Actrice Vanessa Hudgens, die ik toch vooral ken van haar HSM-jaren, speelt haar rol met verve. Ze wisselt als een pro tussen haar personages en diens accenten. Ze heeft de lachers op haar hand met enigszins klungelige uitspraken die ze perfect weet te timen, maar weet ook te ontroeren met kleine gebaren. Daarnaast was ik vooral aangenaam verrast door de acteertalenten Sam Palladio en Nick Sagar. Beide beschikken over een laid-back manier van acteren die hun personages echt tot leven brengt.

Het verhaal zelf is zoals we van een kerstverhaal mogen verwachten enigszins voorspelbaar. Maar dat doet zeker geen afbreuk aan de film. ‘The Princess Switch’ is bijna twee uur lang genieten. Perfect om in de kerstsfeer te komen!

Heb jij ‘The Princess Switch’ ook gezien? Laat weten bij de reacties wat jij van de film vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.