Filmrecensie: Tom & Jerry

Het eeuwenoude kat-en-muisspel wordt al jaren gespeeld door cartoons Tom en Jerry. Tijd voor een heuse live-action film met daarbij de guitige animatie-karakters waar we zo van zijn gaan houden in ‘Tom & Jerry’, die nu op DVD is uitgebracht.

Als Jerry op de avond voor de bruiloft van de eeuw in het chicste hotel van New York trekt, huurt de jonge bruiloftsplanner Kayla, Tom in om van hem af te komen. Het kat-en-muisspel dat losbarst dreigt niet alleen de bruiloft, maar ook het hotel te ruïneren.‘ (Uitgebracht door Warner Bros. Home Entertainment).

Tom & Jerry, als het vroeger op televisie was dan was ik er als de kippen bij om de serie te kijken. Het grappige kat-en-muisspel zorgde aflevering naar aflevering voor veel vermaak. En dat doet het nog steeds, dit maal niet in een aflevering op televisie maar in de vorm van een film. Een live-action waarin acteurs samenspelen met geanimeerde dieren, met Tom en Jerry uiteraard in de hoofdrol. Dit zorgt voor een pakkende film met geweldig acteerwerk, een grappige verhaallijn en veel kattenkwaad van zowel Tom als Jerry.

Op de vooravond van een grote bruiloft in New York vindt muis Jerry zijn nieuwe woning in het hotel waar deze bruiloft plaats gaat vinden. Bruiloftsplanner Kayla (gespeeld door Chloë Grace Moretz) huurt aartsvijand Tom in om Jerry een lesje te lezen en ervoor te zorgen dat hij vertrekt uit het hotel. Wat uiteraard een hoop grappige streken van beide kanten oplevert. De makers van de film zetten een grappig verhaal neer, waarbij de nostalgie van de oude televisieserie goed voelbaar is. Tom en Jerry zitten weer achter elkaar aan, halen grappen met elkaar uit (zo laat Tom Jerry zwemmen in een champagnefles), maar dat niet alleen. In deze live-action, waarin alles in de ‘normale’ wereld plaatsvindt, blijven Tom en Jerry er precies uitzien zoals we ze kennen. De makers hebben er niet voor gekozen om de twee in een vernieuwend jasje te steken en de illustratiestijl aan te passen een de huidige moderne stijl (met grote ogen en veel fluffyheid), maar de illustratie zoals we ze kennen van jaren terug. Een fijne beslissing die je meteen dat gevoel geeft van de oude serie.

‘Nostalgie met grappen en grollen’

De film rust, naast Tom en Jerry, vooral op de schouders van jonge actrice Chloë Grace Moretz, die de rol van bruiloftsplanner Kayla op zich neemt. Moretz zet vanaf de eerste minuut een overtuigende rol neer. Kayla is een jonge meid die worstelt om een baan te vinden. Door een aantal streken uit te halen krijgt ze het voor elkaar om de bruiloft van de eeuw te plannen. Moretz zet de kracht van haar personage vanaf het begin meteen goed weer, ze vertolkt de rol met verve en weet de kijker zo helemaal mee te nemen in het verhaal. Complimenten ook voor haar gevoel voor timing, deze is spot on. Meermaals zul je grinnikend op de bank zitten van het lachen. En dat ligt niet alleen aan de jonge actrice, ook de verhaallijn zelf is pakkend, doorspekt met humor en heerlijk om te volgen. De film zakt op geen een punt in, de actie volgt elkaar goed op en de verhaallijn blijft spannend. Je wilt weten hoe het afloopt met Tom, Jerry en Kayla.

‘Tom & Jerry’ de film is een heerlijke film voor een avondje op de bank genieten van grappen en grollen. De verhaallijn is doorspekt met humor, de acteurs laten een mooi staaltje acteerwerk zien en de animatie is perfect om je weer helemaal mee terug te nemen naar de figuren waar we zoveel jaren geleden een vriendschap mee hebben gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.