Filmrecensie: ‘Trolls 1,2,3’

Ultiem feelgood, dansparty’s en uitermate schattige personages! Ik heb het natuurlijk over Trolls! De Trolls houden ons alweer drie films compleet aan de buis gekluisterd en voor de liefhebbers van de films (en dat zijn er veel), heeft DreamWorks nu alle drie de films in één DVD box uitgebracht! Maak je maar op voor meer dan vier uur aan meedansen, zingen en springen met Trolls 1, 2 en 3!

Het is alweer een kleine acht jaar geleden dat we voor het eerst kennismaakten met de enthousiaste Poppy en de ietwat pessimistische Branch. Samen blijken ze een gouden duo te vormen die het opnemen tegen het kwaad als dit hun vrienden bedreigd. Alweer drie films zijn gevuld met hun avonturen en iedere thuisbioscoop wordt erdoor omgedoopt in een waar feestje. Tijd om de drie films in te duiken.

Trolls

‘De altijd vrolijke Poppy en pessimistische Branch kijken machteloos toe hoe hun vrienden ontvoerd worden door de slechte Bergens. Hoog tijd voor de kleurrijke trollen om op avontuur te gaan en hun vrienden te redden. Trolls zit bomvol felle kleuren, hilarische fratsen, fijne muziek van Justin Timberlake en zwaartekracht tartend haar, waardoor het gegarandeerd plezier is voor het hele gezin’. Trolls 1 is een waar feestje om te bekijken, vanaf het eerste moment worden we meegenomen in een spannend verhaal waarin Poppy en Branch het opnemen tijdens de Bergens. De makers nemen de tijd om de twee te introduceren en geven ons een goed beeld van wie de personages zijn, met allebei zo hun eigen kleurrijke karaktertrekken. Poppy en Branch zijn namelijk twee totale tegenpolen die het maar niet met elkaar kunnen vinden, totdat ze een gezamenlijk doel krijgen.

We leren niet alleen de twee hoofdpersonage goed kennen, ook de wereld waarin ze leven en hun mede bewoners spelen een grote rol. Daarbij is er voor iedere kijker wel een favoriet, waar ze zich ook zeker in zullen herkennen. De makers (die onder andere ook Shrek maakten) hebben flink aandacht besteed aan het verhaal, en dat is terug te zien. Niet alleen bij de personages maar ook bij de gehele verhaallijn die op geen een moment inzakt. Een geweldige mix aan muziek, spanning en onwijs mooie animaties maken tot een eerst film waarbij je op het puntje van je stoel zit om alles te zien. Je wilt weten hoe het verder gaat door de ijzersterke verhaallijn die zowel voor jong als oud leuk is om te volgen. Zit nog net niet tegen het scherm geplakt door de avonturen die worden beleeft. En neuriet ieder lied nog dagen mee. Een geweldige start van een filmreeks die je het liefst ieder weekend wilt kijken!

‘Trek je dansschoenen maar aan want deze filmreeks verandert je huiskamer in een ware Dance Party!’

Trolls Wereldtour

‘In dit tweede deel ontdekken Poppy en Branch dat hun koninkrijk één van de zes muzikale rijken is (Funk, Country, Techno, Classical, Pop en Rock), die ooit deel uitmaakten van één volmaakt harmonieus geheel. Wanneer de machtsbeluste heerser van de Rock Trolls alle andere stemmen het zwijgen wil opleggen zodat haar eigen stem de boventoon kan voeren, vertrekken Poppy en Branch op een episch avontuur om de koninkrijken van de Trollen te vereniging, voordat de liedjes in hun harten voor altijd verstommen.’ Wat een heerlijk tweede deel! Samen met Poppy en haar hilarische vrienden gaan we gezamenlijk de strijd aan tegen de koningin van de Rock. Een avontuur dat ons langs veel verschillende genres voert, zo maken we kennis met: klassiek, country, reggeaton, KPOP en Funk. Dit zorgt ervoor dat de blik van de kijker wordt verruimd en er kennisgemaakt wordt met meerdere stijlen. Een unieke en leuke verhaalinsteek waardoor de jongste kijkers ook veel zullen opsteken van de film. En zoals het een goede kinderfilm betaamd zitten er uiteraard ook een aantal mooie onderliggende boodschappen in het verhaal verwerkt. Zo werpen de makers een mooie blik op het principe ‘samen sta je sterker’ en ‘door echt naar mensen te luisteren kom je soms ook op nieuwe oplossingen’. Dit geeft deze luchtige, dansparty film net even de diepgang om hem naar een hoger niveau te tillen. 

Complimenten ook aan de makers voor het prachtige animatiewerk. De Trolls zien eruit alsof je ze zo tegen zou kunnen komen, emoties zijn zichtbaar gemaakt met bijvoorbeeld een traan die over de wang van een Troll loopt en gehele werelden zijn gecreëerd en tot in de detail vormgegeven. 

‘De kleurrijkste, swingende en mooiste kinderfilm van de afgelopen jaren!’

Trolls 3 In harmonie

‘Naarmate Poppy haar nieuwe vriendje Branch beter leert kennen, ontdekt ze zijn geheime verleden als lid van BroZone, haar favoriete boyband waar hij samen met zijn vier vervreemde broers deel van uitmaakte. Wanneer enkele snode popsterren broer Floyd om zijn muzikale talenten ontvoeren, stuiten Branch en Poppy op haar eigen familiegeheimpje, haar lang verloren gewaande zusje Viva.’ ‘Trolls 3 in Harmonie’ is een waar visueel spektakel, met meerdere stijlen van animatie die elkaar afwisselen. We zien onze bekende schattige vriendjes in hun huidige vorm, maar deze keer ook in stripvorm, wat in 3D een waar feestje is om naar te kijken! En deze afwisseling zien we ook weer terugkomen in de muziek. We zijn gewend van de films dat ze een mooie mix brengen aan muziekstijlen, maar deze keer nemen we ook een duik in het verleden met nummers als ‘We are family’. Alle zijn voorzien van een nieuw catchy randje, die je doen swingen in je stoel. Leuk detail, en misschien wel de reden dat vooral veel twintigers en dertigers hun weg naar deze film zullen vinden, is het nieuwe liedje van NSYNC dat op een mooie manier in de film is verwerkt. Het lied straalt in de context waarin het wordt gebracht en maakt dat het een echte oorwurm wordt die je nog lang meezingt. De makers geven de voormalige boyband een groot podium, verwerken ze in het verhaal en komen zelfs met een aantal grappen die refereren aan de band (zoals een hilarische grap over de geblondeerde permanent van Justin Timberlake). Dit maakt het, naast voor kinderen, voor volwassenen en fans een waar feestje om naar te kijken.

Humor voert de boventoon in ‘Trolls 3 in Harmonie’ waarbij je om de paar minuten in de deuk ligt door een opmerking van een van de personages. Hierbij heeft vooral Tiny Diamond de lachers weer op de hand met zijn heerlijke oneliners. Ook de on point momenten van Branch maken het een fijn verhaal om te volgen. ‘Trolls 3 in Harmonie’ heeft het voor mij dan ook allemaal. De verhaallijn staat als een huis, waar op gebouwd kan worden met alle ingrediënten die een goede kinderfilm nodig heeft: pakkende muziek, geweldig stemacteerwerk en onderliggende, hartverwarmende boodschappen. Wat mij betreft de beste film uit de reeks tot nu toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.