Filmrecensie: ‘Trolls 3 in Harmonie’

Poppy, Branch en Tiny Diamond, de beste, kleurrijke vrienden van jong (en laten we eerlijk zijn ook oud) zijn weer terug voor een nieuw avontuur. Op 13 oktober verschijnt het langverwachte derde deel van de Trolls filmreeks ‘Trolls 3 in Harmonie‘. Afgelopen weekend ging de film in première in Kinepolis Leidschendam, in aanwezigheid van de Nederlandse stemmencast. Boekhopper was erbij en ik kan je zeggen: deze film brengt een grote glimlach op je gezicht, terwijl je aan het dansen bent in je stoel!

‘Na twee films lang hechte vriendschap en eindeloos geflirt zijn Poppy (Anna Kendrick) en Branch (Justin Timberlake) nu eindelijk officieel een stelletje (#broppy)! Als ze dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy dat Branch een geheim verleden heeft. Hij maakte ooit deel uit van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn vier broers: Floyd (de voor een Golden Globe genomineerde electropopsensatie Troye Sivan), John Dory (Eric André; Sing 2), Spruce (Grammy-winnaar Daveed Diggs; Hamilton) en Clay (Grammy-winnaar Kid Cudi; Don’t Look Up). BroZone is uit elkaar gegaan toen Branch nog jong was en sindsdien heeft Branch zijn broers niet meer gezien. Maar als zijn bro Floyd ontvoerd wordt vanwege zijn muzikale talent door een stel gemene popster-schurken—Velvet (Emmy-winnaar Amy Schumer; Trainwreck) en Veneer (de Grammy-winnaar en voor een Tony genomineerde Andrew Rannells; The Book of Mormon)—gaan Branch en Poppy op een meeslepend en emotioneel avontuur. Ze proberen de broers weer bij elkaar te brengen en te voorkomen dat Floyd een erger lot te wachten staat dan vergetelheid.’  (Universal Pictures).

Als er één filmreeks voor kinderen is waar ik naar uitkijk bij het verschijnen van een nieuw deel, dan is het ‘Trolls’ wel. De kleurrijke, zingende, swingende en vrolijke trolls weten een glimlach op het gezicht van menig bezoeker te toveren, zorgen dat je compleet in het verhaal opgaat en alle liedjes uit volle borst meezingt. ‘Trolls 3 in Harmonie’ doet daar zeker niet voor onder en is misschien wel de beste film uit de reeks tot nu toe!

In ‘Trolls 3 in Harmonie’ nemen we een duik in het verleden, waar we een jonge Branch zien die onderdeel is van een boyband met zijn broers. Een knallende ruzie zorgt ervoor dat ze uit elkaar gaan en ieder hun eigen pad volgen. Totdat ze door een gevaarlijke gebeurtenis weer bij elkaar worden gebracht, broer Floyd wordt ontvoerd door een stel popster-schurken. Tijd voor Branch en zijn broers om hun fijne zang samen te brengen in een perfecte harmonie om hun broer te bevrijden, maar dat blijkt lastiger dan ze in eerste instantie dachten. De makers brengen ons een verhaallijn van anderhalf uur die staat als een huis. Spannende momenten wisselen organisch af met catchy liedjes en hoewel humor de boventoon voert, is er ook tijd voor meerdere emotionele momenten. Waar de vorige film in het teken stond van verschillende muziekgenres, zien we in deze film vooral ruimte voor emoties. Waarbij de band tussen broers en zussen (biologisch of gekozen, zoals vrienden) een centrale rol krijgt. De hoofdpersonages onderschrijven de band van familie, de vriendschap die je vormt met een broer of zus, waarbij deze film voor de jonge kijkers ook een aantal mooie boodschappen bevat die ze zeker aan het denken zal zetten. Zoals we vaker zien bij kinderfilms en vooral Trolls, wat een mooie gelaagdheid met zich meebrengt.

‘De kleurrijkste, swingende en mooiste kinderfilm van deze herfst!’

‘Trolls 3 in Harmonie’ is een waar visueel spektakel, met meerdere stijlen van animatie die elkaar afwisselen. We zien onze bekende schattige vriendjes in hun huidige vorm, maar deze keer ook in stripvorm, wat in 3D een waar feestje is om naar te kijken! En deze afwisseling zien we ook weer terugkomen in de muziek. We zijn gewend van de films dat ze een mooie mix brengen aan muziekstijlen, maar deze keer nemen we ook een duik in het verleden met nummers als ‘We are family’. Alle zijn voorzien van een nieuw catchy randje, die je doen swingen in je stoel. Leuk detail, en misschien wel de reden dat vooral veel twintigers en dertigers hun weg naar de cinema zullen vinden, is het nieuwe liedje van NSYNC dat op een mooie manier in de film is verwerkt. Het lied straalt in de context waarin het wordt gebracht en maakt dat het een echte oorwurm wordt die je in de auto terug nog meezingt. De makers geven de voormalige boyband een groot podium, verwerken ze in het verhaal en komen zelfs met een aantal grappen die refereren aan de band (zoals een hilarische grap over de geblondeerde permanent van Justin Timberlake). Dit maakt het, naast voor kinderen, voor volwassenen en fans een waar feestje om naar te kijken.

Humor voert de boventoon in ‘Trolls 3 in Harmonie’ waarbij je om de paar minuten in de deuk ligt door een opmerking van een van de personages. Hierbij heeft vooral Tiny Diamond de lachers weer op de hand met zijn heerlijke oneliners. Ook de on point momenten van Branch (in de Nederlandse vertaling wordt dit personage ingesproken door Buddy Vedder en zijn timing is perfect) maken het een fijn verhaal om te volgen. ‘Trolls 3 in Harmonie’ heeft het voor mij dan ook allemaal. De verhaallijn staat als een huis, waar op gebouwd kan worden met alle ingrediënten die een goede kinderfilm nodig heeft: pakkende muziek, geweldig stemacteerwerk en onderliggende, hartverwarmende boodschappen. Wat mij betreft de beste film uit de reeks tot nu toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.