Filmrecensie: ‘Trolls World Tour’

Je favoriete kleurrijke vriendjes zijn terug om je een feest te bezorgen waarbij je gegarandeerd niet stil kunt blijven zitten! maak je op voor de muzikale knaller van het jaar: ‘Trolls World Tour’. Van de film is recent de Blu-ray, de exclusieve Dance Party Edition, uitgekomen om het feestje direct naar je huiskamer te halen!

‘Warm je stembanden op en trek je mooiste – en kleurrijkste – dansschoenen aan, want het is tijd om mee te swingen op de geweldige  muziek uit ‘Trolls 2: Wereldtour’. Duik opnieuw in de bonte wereld van Poppy (Anna Kendrick) en Branch (Justin Timberlake) wanneer zij een poging wagen om de Rock Trolls tegen te houden en de muzikale  diversiteit in de wereld te redden. In de Nederlandstalige versie met onder andere Sharon Doorson, Buddy Vedder en Birgit Schuurman.

I Love Trolls, de vrolijke kleine poppetjes veranderen je huiskamer keer op keer in een ware dance party! En dat geldt zeker ook voor dit vervolg op de eerste immens populaire film. Maak je op voor een worldtour vol catchy nummers, spannende momenten en uiteraard weer veel glitter en vrolijkheid!

We beginnen het verhaal als Poppy een uitnodiging krijgt van de koningin van de Rock, ze is op world tour en komt ook langs het land van de pop trollen. Hoewel Poppy in eerste instantie niets verkeerds ziet aan deze uitnodiging zijn de trolls om haar heen in alle staten. De koningin van de Rock is namelijk niet zomaar bezig met een world tour, nee ze gaat langs alle steden om zo de speciale gitaarkoorden binnen te halen waarmee ze de macht over alle trolls kan krijgen. Tijd om daar verandering in te brengen! De film opent meteen met een swingend moment, als Poppy een adaptatie op ‘Girls just wanne have fun’ zingt. We zien alle personages voorbijkomen en worden zo meteen het verhaal mee ingezogen.

‘Trek je dansschoenen maar aan want deze film verandert je huiskamer in een ware Dance Party!’

Samen met Poppy en haar hilarische vrienden gaan we gezamenlijk de strijd aan tegen de koningin van de Rock. Een avontuur dat ons langs veel verschillende genres voert, zo maken we kennis met: klassiek, country, reggeaton, KPOP en Funk. Dit zorgt ervoor dat de blik van de kijker wordt verruimd en er kennisgemaakt wordt met meerdere stijlen. Een unieke en leuke verhaalinsteek waardoor de jongste kijkers ook veel zullen opsteken van de film. En zoals het een goede kinderfilm betaamd zitten er uiteraard ook een aantal mooie onderliggende boodschappen in het verhaal verwerkt. Zo werpen de makers een mooie blik op het principe ‘samen sta je sterker’ en ‘door echt naar mensen te luisteren kom je soms ook op nieuwe oplossingen’. Dit geeft deze luchtige, dansparty film net even de diepgang om hem naar een hoger niveau te tillen.

Complimenten ook aan de makers voor het prachtige animatiewerk. De Trolls zien eruit alsof je ze zo tegen zou kunnen komen, emoties zijn zichtbaar gemaakt met bijvoorbeeld een huilende traan die over de wang van een Troll loopt en gehele werelden zijn gecreëerd en tot in de detail vormgegeven.

Iedere kijker wordt zo compleet meegenomen in de magische wereld van de kleine poppetjes met een grote voorliefde voor muziek. De Dance Party Edition komt daarnaast met exclusieve content die het nog leuker maakt om naar te kijken. Zo krijg je een stap-voor-stapinstructies om de nieuwste en coolste dansmoves te leren, spelletjes die je tijdens het kijken van de film kunt spelen en songteksten waarmee je thuis de ultieme Sing Along organiseert.

Schattig!

Bij deze swingende film mogen schattige knuffeltjes, kleding en kleurige speelgoed microfoons uiteraard niet ontbreken. Gelijktijdig met de Blu-ray van deze geweldige film wordt er ook een feestelijke lijn uitgebracht van Trolls cadeautjes. Maak de Trolls ervaring helemaal compleet met een van je favoriete uit de film op een T-shirt, in knuffelvorm of zelfs in een heuse puzzel met al zijn vriendjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.