‘From Paris With Love’, Urban Anna

De prachtige gevel van patisserie Laduree in Parijs, wanneer je de stad bezoekt zul je vast wel eens tegen de ruit geplakt hebben gestaan om al het lekker te bewonderen. Nederlandse illustrator, watercolor artiest en creatieveling Astrid Wielinga, beter bekend als Urban Anna, vangt de gevels in haar nieuwe kleurboek ‘From Paris With Love’. Tover de gevels om in ware kunststukken die je met liefde aan de muur wilt hebben!

‘Discover the City of Love through the lushious illustrations in this colouring book created by Instagram sensation Urban Anna. From shopfronts and wine bars to restaurants and pastry shops, the whimsical Parisian buildings in this book are lying in wait for you to bring them to life with colour. The paper used in this book allows you to work with a variety of materials: add colour with felt-tips, markers or watercolours to the beautiful and intricate hand-drawn illustrations. You can recreate the artwork or add your own creativity to make every building unique, charming and enchanting. The pages can be easily torn out, so that you can frame your work or gift it. Want to know where to find these buildings in Paris? Just take a look at the map on the inside of the cover.’

Urban Anna, als je van architectuur en kunst houdt dan zul je vast wel eens van haar gehoord hebben. Astrid Wielinga, begon in 2020 met het maken van kunstwerken met waterverf, en met succes. Meer dan driehonderdduizend volgers zien het ene naar het andere gebouw door Wielinga worden omgetoverd tot een waar kunstwerk. Ze tekent cafés, winkelgevels en nog veel meer. Voor liefhebbers van Parijs heeft de kunstenares nu 21 iconische gevels omgezet naar zwart wit illustraties die je zelf van een kleurtje kunt voorzien. En ik kan je zeggen: dat is onwijs leuk!

Afgelopen week besloot ik zelf de kleurpotloden erbij te pakken en mij te storten op een van de prachtige gevels. Mijn oog viel meteen op de idyllische rode/roze ‘Marie Tournell’ gevel, die zelfs nog een beetje in kerstsfeer was (mijn favoriete tijd van het jaar, die niet vroeg genoeg kan beginnen!). Urban Anna presenteert je haar versie van de gevel, waarin ze een grote mix aan kleuren en stijlen laat zien, en moedigt je daarna aan om zelf een versie van de gevel te maken. Om je een handje te helpen bij het kiezen van de juiste kleuren voor de gevel die jij gaat maken, heeft ze achteraan het kleurboek een handig kleurpalet samengesteld. Hierin laat ze zien welke kleuren mooi op elkaar aansluiten, zoals blauw, groen en geel. En ook hoe deze kleuren worden samengesteld door een combinatie van rood, blauw en geel.

Urban Anna maakt haar illustraties met waterverf, en het boek is zeer geschikt om zelf ook met waterverf aan de gang te gaan. Doordat het papier een fijne dikte heeft drukt je creatie niet door naar de volgende pagina. Ook heeft de kunstenares ervoor gekozen om een kleurboek te maken, waarbij je de pagina’s gemakkelijk uit het boek kunt halen. Hierdoor kun je je kunstwerken met een handomdraai aan je muur hangen. (Of de werken van Urban Anna, want jeetje wat zijn deze echt adembenemend mooi!)

‘From Paris With Love’ is een prachtig kleurboek waar je je creativiteit uren in kwijt kunt! De indrukwekkende illustraties van Urban Anna maken het een feestje om zelf kleurcombinaties uit te proberen en de gevels helemaal naar eigen stijl in te kleuren. De kwaliteit van het papier is hoog en het leuke detail dat je je eigen kunst maakt voor aan de muur maakt het voor mij helemaal af. Ik hoop dat Urban Anna ons snel weer een nieuw boek brengt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.