Recensie: ’11 Paper Hearts’, Kelsey Hartwell

Een heerlijk zoet verhaal waarbij de omschrijving mee-zwijmelen een understatement is. Kelsey Hartwell brengt ons ‘11 Paper Hearts‘, uitgegeven door Penguin Random House, een verhaal om verliefd op te worden! (Je maakt kans op een exemplaar, volg Boekhopper op instagram @boekhopper voor alle informatie over de winactie!)

‘Ella’s life was picture perfect. She had a circle of close friends, a jam-packed social life, and an amazing boyfriend. But then something completely unexpected happened: a car accident after a Valentine’s Day dance. When Ella woke up in the hospital, she couldn’t remember the accident . . . or anything about the weeks before it, including the reason she broke up with her boyfriend. 

Now, a year later, she begins receiving paper hearts from a mysterious admirer who seems to have the answers she craves. Ella is intrigued. The hearts contain clues to help Ella remember her life before . . . and take her on a journey she never imagined. Following the paper hearts is the most spontaneous thing Ella has ever done . . . but will she find love?

Een ware liefdeszoektocht waarin je keer op keer wordt verrast door een papieren hartje met daarop nieuwe informatie om te achterhalen wie de ‘geheime aanbidder’ is. Hoofdpersoon Ella in het debuut van schrijfster Kelsey Hartwell ’11 Paper Hearts’ gaat op deze ultieme liefdestocht, die prachtig wordt omschreven door de nieuwbakken schrijfster.

Boeken waarin je heerlijk kunt meezwijmelen en even alles om je heen vergeet, ik hou ervan! Underlined, imprint van Penguin Random House weet keer op keer de beste verhalen te selecteren die helemaal bij deze omschrijving passen, en ook dit maal hebben ze een parel uitgegeven van de hand van de vlotte schrijfster Hartwell. In ’11 Paper Hearts’ maken we kennis met Ella, een interessant hoofdpersonages die een jaar geleden een ongeluk heeft gehad, waardoor ze de elf weken daarvoor niet meer kan herinneren. Hoewel de doktoren zeggen dat ze daarmee nog geluk heeft gehad, zouden dit zomaar eens de belangrijkste weken uit haar leven kunnen zijn geweest. De enige herinnering die Ella heeft is een gedroogde bloem, een foto en een sleutel. Tijd om op zoektocht uit te gaan en daar lijkt iemand haar graag bij te willen helpen met een romantische gebaar: elf papieren hartjes met daarop informatie over de elf verloren weken.

‘Een verhaal om zelf verliefd op te worden!’

Hartwell zet met Ella en personage neer waar iedere lezer zich snel mee zal kunnen identificeren, ze is menselijk, struikelt wel eens over haar woorden en weet niet altijd hoe ze een situatie het beste moet oplossen. ’11 Paper Hearts’ voelt dan ook alsof je met Ella aan de keukentafel zit en ze beetje bij beetje haar verhaal met je deelt, zoals een goede vriendin dat zou doen. Iets wat voor mij alleen schrijvers voor elkaar krijgen die hun personage door en door kennen. De schrijfster brengt ons dan ook dichtbij het hoofdpersonage, niet alleen door het verhaal vanuit de ik-vorm te schrijven, maar ook door alle gedachtes en gevoelens van Ella bloot te leggen en je daar als lezer helemaal in mee te nemen.

Maar het is de fijne, vlotte schrijfstijl van Hartwell die dit boek vooral laat stralen. Voor deze schrijfster geen ellenlange passages met informatie, nee kort zinnen en een aaneenschakeling van actie op actie. Hartwell houdt de vaart er in dit verhaal goed in, waarbij ze ook oog heeft voor de spanningsboog. Meerdere keren zet ze je op het verkeerde been door plottwisten die je niet aan ziet komen. Vooral op het einde zit een plottwist die ervoor zal zorgen dat je met verbazing de pagina’s omslaat. Daarnaast schuwt Hartwell er niet voor terug om wat gevoeligere onderwerpen in dit boek te behandelen, wat dit luchtige verhaal de nodige lading geeft. Zo laat ze goed de mentale nasleep van een ongeluk zien en geeft ze woorden aan de emoties en gevoelens die hierbij spelen en voor velen moeilijk uit te drukken zijn. Complimenten aan de schrijfster voor het opvoeren van dit onderwerp en de respectvolle insteek waarmee dit is gedaan!

’11 Paper Hearts’ gaat over de liefde en is een boek waar je zelf, met iedere pagina die je omslaat, meer verliefd op wordt. Een verhaal vol mooie, ontroerende en liefdevolle momenten, waardoor je even alles om je heen vergeet en helemaal wordt meegenomen in een wervelende, ontluikende liefde. Ik ben fan van Hartwell en hoop dat we snel weer een nieuw werk van haar hand mogen lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.