Recensie: 299 honden (en één kat)

Puzzelen, zodra de temperatuur weer onder de twintig graden zakt, het eerder donker wordt en we de avonden weer veelal binnen doorbrengen dan is puzzelen toch wel een van mijn favoriete activiteiten om te doen. BIS Publishers brengt ons dit najaar de uitdagende (en mega schattige) puzzel ‘299 honden (en één kat)!

‘Ben jij in staat om alle 299 honden op de juiste manier in elkaar te passen? De stukjes van deze leuke puzzel hebben geen gewone vorm: elk stukje heeft de vorm van een hond. En het zijn er 299 in totaal! Plus een kat. Kun je die vinden?’

Puzzels met een uitdaging, die net even anders zijn dan de rest en je uren puzzelplezier opleveren. Wanneer ik op zoek ga naar een nieuwe puzzel dan moet hij altijd aan die criteria voldoen. BIS Publishers bracht deze leuke, grappige en uitdagende puzzel uit die helemaal aan die criteria voldoet. En daarnaast: wow als hij eenmaal af is het een kunststuk op zichzelf! Maak je maar op voor een lovende recensie, want ik ben zeker fan van deze puzzel (voor echte kattenliefhebbers, naast dit vrolijke hondendesign hebben ze ook een versie uitgebracht met 299 katten en één hond)

In de puzzelbox zitten een aantal stukken om de randen mee te vormen, als deze eenmaal in elkaar zitten dan is het tijd om de honden op hun plek te gaan leggen. En dit lijkt simpel in het begin, de honden aan de buitenkant hebben een witte rand waardoor je meteen weet op welke plek ze moeten komen te liggen. Maar daarna begint het echt. De ‘299 honden (en één kat)’ puzzel is een ware zoektocht omdat geen een stukje op elkaar lijkt en ze allemaal een unieke plek hebben. Dit geeft de puzzel een extra uitdaging waardoor je er wel een aantal uren zoet mee bent (of voor de cheeky spelers, er wordt ook een blauwdruk van de puzzel meegeleverd in de doos waardoor je zo af en toe ook even kunt spieken).

Het design van het spel is heerlijk vlot en ook erg aandoenlijk. Léa Maupetit weet de honden realistisch in puzzelstukken te presenteren waardoor je bij iedere hond wel een idee hebt wat het voor ras is, maar heeft ze daarnaast ook erg schattig gemaakt. Deze combinatie maakt dat de puzzel daarnaast ook een ware ontdekking is om te zien welke honden ze nog meer heeft geïllustreerd. Maupetit heeft dan ook niet alleen een zeer unieke puzzel neergezet die je vele uren speelplezier oplevert, maar ook een die visueel erg aantrekkelijk is.

Het enige puntje dat ik bij deze puzzel heb is dat, naast de buitenrand, de puzzelstukjes niet in elkaar klikken. Je schuift de stukjes als het ware tegen elkaar, waardoor ze soms wat heen en weer verschuiven. Maar dat is dan ook het enige minpuntje wat ik bij deze verder ontzettend leuke puzzel heb. Met de komende feestmaanden voor de boeg lijkt het mij het perfecte cadeau voor iedere honden (en katten) liefhebber! Ik ga hem in iedergeval nog een aantal keren in elkaar zetten in deze wintermaanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.