Recensie: ‘999 vragen aan jezelf’ Deel II

‘Chocolade of drop’, ‘schenksiroop of smeersiroop’, ‘Geurkaas of waxinelichtje’. Ik hou van vragen waarbij je moet kiezen tussen twee opties. Je leert daar niet alleen een ander goed mee kennen, maar het zet je zelf ook aan het denken over wat jij wilt. Om nieuwe inzichten te verwerven, te reflecteren en vooruit te kijken, komt MUS Creatief met een vervolg op hun succesvolle ‘999 vragen aan jezelf‘. Maak je maar op voor 999 nieuwe vragen aan jezelf!

‘999 vragen aan jezelf is terug, EN HOE! 999 kersverse, splinternieuwe, nog nooit eerder gestelde vragen aan jou, jezelf en jij! Verwerf nieuwe inzichten, reflecteer, kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers – er is niets leukers dan bezig zijn met jezelf. Het enorme succes van 999 vragen aan jezelf is hiervan het levende bewijs.

In 999 vragen aan jezelf DEEL II word je wederom onderworpen aan een ongekend vragenvuur. Er zijn open vragen, ja-nee-vragen, dilemma’s, drie-dingen-vragen, testen, diagrammen, we halen alles uit de kast om jou nog meer zelfkennis te verschaffen. Na die 999 vragen heb je een kant-en-klare gebruiksaanwijzing en leidraad voor je eventuele partner, kids, ouders, broers, zussen of vrienden. Een fantastisch cadeau om te krijgen en om te geven!

Ik had het eerste deel van het boekje al een paar keer voorbij zien komen en telkens weer maakte het mij nieuwsgierig naar de vragen die erin stonden. Een paar maanden terug bracht uitgeverij MUS een tweede deel van het alom geliefde boekje uit. Tijd om er zelf eens doorheen te bladeren, en wat een tof boekje is het geworden! Perfect om alle fijne herinneringen van het afgelopen jaar vast te leggen tijdens de kerstperiode. De ‘999 vragen aan jezelf’ voelt als een dagboek dat je na jaren er weer bij pakt om te kijken hoe je veranderd bent en wat je ‘vroeger’ belangrijk vond.

‘999 vragen aan jezelf’ perfect voor de koude dagen om elkaar, en jezelf, beter te leren kennen

Wat ik zelf vooral erg leuk vind aan dit boekje is dat de vragen zo uiteenlopend zijn. Je krijgt niet alleen ‘of-of’ vragen, maar ook een groot scala aan open vragen, ja-nee-vragen, testen en diagrammen. Daarnaast staan er ook afbeeldingen in het boekje waar iedereen iets anders in ziet. Zo zag ik in een afbeelding een vlinder, terwijl een familielid eigenlijk meer een olievlek zag. Het zijn onder andere deze kleine tekeningen waardoor je elkaar beter leert kennen. Maar ook jezelf, vragen als ‘Wat heb je liever? Logica en consistentie of overweg kunnen met mensen’ en ‘Hoe werk je het liefste? Onder druk of zonder deadline?’. Fijne, unieke vragen die je aan het denken zetten.

Daarnaast zit ‘999 vragen aan jezelf’ ook vol vragen die perfect geschikt zijn voor een avondje met vrienden. Huilen van het lachen gegarandeerd. De veelzijdigheid van het boekje maakt dat je eindeloos gesprekken kunt voeren over de onderwerpen die behandeld worden. En in een tijd dat we veel van het contact online hebben, via WhatsApp of mail, is het leuk om elkaar, en jezelf, op deze manier beter te leren kennen.

‘999 vragen aan jezelf’ heeft mij positief verrast. Het boekje beschikt over een groot scala aan interessante, grappige en leuke vragen die je aan het denken zetten. Zoek je nog een leuke activiteit voor de kerstdagen met familie en vrienden, dan is dit zeker een tof cadeau voor de koude dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.