Recensie: A Christmas Prince: The Royal Baby

Vanaf het moment dat Netflix bekendmaakte dat ze in november en begin december een groot scala aan kerstfilms uit zouden brengen, was het voor menig fan wachten op ‘A Christmas Prince: The Royal Baby’. Op 5 december was het dan eindelijk zover, is het derde deel net zo leuk als de andere films?

Netflix

Met kerst krijgt Aldovia het ultieme geschenk: een koninklijke baby. Maar eerst moet koningin Amber haar familie en koninkrijk helpen met een koninklijk mysterie. Aldovia en buurland Penglia hebben al eeuwenlang een goede band die wordt gefundeerd door een overeenkomst dat in de 15de eeuw op kerstavond tussen de twee landen werd gesloten. Iedere honderd jaar wordt het document opnieuw ondertekend. Maar op het moment dat Amber en Koning Richard het willen ondertekenen, blijkt het document te zijn gestolen. Wie is er te vertrouwen en wie vooral niet?’

Zodra Netflix aankondigde dat er nog een deel uitkwam in de Christmas Prince serie kon ik echt niet wachten om hem te gaan bekijken. Het tweede deel stelde vorig jaar een beetje teleur doordat de acteurs hun rol echt nog moesten vinden, ik was dan ook benieuwd hoe dat in het derde deel zou gaan. Maar ik kan je zeggen, dit is echt een op en top kerstfilm, perfect voor de fans van de reeks!

De film opent met een stukje herhaling over wat er het afgelopen jaar is gebeurd, erg fijn voor de mensen die er niet een hele bingesessie van maken en alle films in één keer achter elkaar kijken. Koningin Amber zit achter haar computer en vertelt aan haar bloglezers wat zij en Richard allemaal hebben ondernomen, waarna uiteraard de klapper op de vuurpijl komt: ‘Ze is zwanger’. Waar Rose McIver (Amber) de vorige keer echt weer in haar rol moest groeien, zit ze er nu vanaf de eerste minuut meteen in. Ze weet het verhaal overtuigend te brengen en bezit over een fijn gevoel voor timing waardoor deze film ook meer grappige situaties bevat. In Ben Lamb vindt ze wederom de perfecte tegenspeler. De twee dragen de film met verve en weten vooral in de grappige momenten echt uit de verf te komen. Dit geld vooral voor Lamb, die toch wel een meer serieuzere rol draagt. Hij speelt niet alleen een koning, hij blijkt ook een echte koning in timing en het juist neerzetten van een grap. Hierdoor voel je de grappige momenten niet al van mijlenver aankomen, maar wordt het geleidelijk in het verhaal verwerkt.

‘De nieuwe evergreen voor de kerst: ‘A Christmas Prince: The Royal Baby’

Wie er deze film verrassend genoeg bovenuit steekt is voor mij acteur Theo Devaney, die de rol van Simon speelt. De neef die in de eerste film maar al te graag de rol van koning wil overnemen van Richard. Devaney krijgt in deze film meer ruimte, meer momenten waarin hij alleen op het scherm te zien is, en dat pakt goed uit. Als kijker kom je iets dichterbij zijn personage en leer je hem beter kennen. Dat dit voor elkaar is gebokst, is toe te schrijven aan de laid-back manier van acteren van Devaney. Hij zet zijn rol met verve neer en voelt zich als een vis in het water in de rol van Simon. Hij laveert makkelijk door de verschillende scènes en bijbehorende emoties en zet daarmee een overtuigende rol neer. Mocht er nog een deel vier van de serie komen dan hoop ik dat we nog meer van zijn acteertalent gaan zien.

Hoewel de verhaallijn het niet haalt bij de eerste ‘A Christmas Prince’ film, is het er zeker een die de anderhalf uur makkelijk vult maar hier en daar wel wat steken laat vallen. Waar de verhaallijn in de vorige film nog ietwat realistisch overkwam, moeten we het in ‘A Christmas Prince: The Royal Baby’ stellen met mythes en magie. Die helaas niet helemaal worden uitgewerkt, waardoor het niet helemaal uit de verf komt. Dat gezegd hebbende sprankelt de verhaallijn over de baby wel en geeft dit genoeg houvast om een fijne feelgoodfilm neer te zetten. Dit ook zeker door de woordgrappen, spannende momenten en nieuwe personages die in het verhaal van Amber en Richard zijn geschreven.

Daarnaast petje af voor de scriptschrijvers voor de vele feministische/ moderne momenten in de film. In de vorige films zagen we al dat Amber graag haar eigen weg gaat en staat voor haar mening. In ‘A Christmas Prince: The Royal Baby’ wordt hier nog een schepje bovenop gedaan waardoor je een hoop ‘You Go Girl’ momenten krijgt!

Over de setting kan ik eigenlijk kort zijn, op en top kerst! Denk winterse vlaktes met veel sneeuw, in iedere kamer een kerstboom en kerstmuziek op de achtergrond. Hoewel in de vorige films de personages meer naar buiten gingen, speelt deze film zich voornamelijk binnen af. De setdesigners laten zien dat je voor een goede kerstfilm niet altijd een sneeuwballengevecht nodig hebt, ze weten het warme gevoel van kerst perfect te vangen.

‘A Christmas Prince: The Royal Baby’ is wederom een fijne kerstfilm van Netflix. De streamingsdienst laat al drie jaar zien dat we zeker niet alleen Home Alone (hoewel ook voor de twintigste keer nog erg leuk) hoeven te kijken. Er is een nieuwe speler op de markt en ik denk dat de ‘Christmas Prince’ reeks zomaar eens een kerst evergreen kan worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.