Recensie: ‘A taste for love’, Jennifer Yen

Morgen staat hij weer voor de deur: de dag van de liefde! In aanloop naar Valentijnsdag breng ik jullie deze week fijne romantische boeken die perfect zijn om deze liefdevolle dag te vieren. Vandaag ‘A Taste for Love’ van Jennifer Yen. Een ware liefdeswedstrijf in boekvorm!

To her friends, high school senior Liza Yang is nearly perfect. Smart, kind, and pretty, she dreams big and never shies away from a challenge. But to her mom, Liza is anything but. Compared to her older sister Jeannie, Liza is stubborn, rebellious, and worst of all, determined to push back against all of Mrs. Yang’s traditional values, especially when it comes to dating.

The one thing mother and daughter do agree on is their love of baking. Mrs. Yang is the owner of Houston’s popular Yin & Yang Bakery. With college just around the corner, Liza agrees to help out at the bakery’s annual junior competition to prove to her mom that she’s more than her rebellious tendencies once and for all. But when Liza arrives on the first day of the bake-off, she realizes there’s a catch: all of the contestants are young Asian American men her mother has handpicked for Liza to date.

The bachelorette situation Liza has found herself in is made even worse when she happens to be grudgingly attracted to one of the contestants; the stoic, impenetrable, annoyingly hot James Wong. As she battles against her feelings for James, and for her mother’s approval, Liza begins to realize there’s no tried and true recipe for love.’

Ik hou van YA-verhalen waarin de liefde centraal staat en laat het maar aan schrijfster Jennifer Yen over om dat tot in de puntjes te verzorgen. De Amerikaanse schrijfster bracht begin deze maand haar boek ‘A taste for love’ uit bij uitgeverij Penguin Random House en dit boek is smullen voor iedere YA-liefhebber. Denk aan een verhaal a la ‘To All The Boys I Loved Before’ in combinatie met een bachelorette vibe!

In ‘A Taste For Love’ volgen we het verhaal van Liza. Een vrolijke meid, met een voorliefde voor de uber zoete Boba drank, die volgens haar Aziatische moeder echt eens serieus op zoek moet naar een geschikte Aziatische jongen. Al is dat het laatste waar Liza op zit te wachten, zij doet het liefst alles wat tegen haar moeder waarden en normen ingaat. Maar haar moeder geeft zich niet snel gewonnen en organiseert een heuze datingsshow in een setting die veel weg heeft van ‘Heel Holland Bakt’, zonder dat Liza het weet. Yen zet met Liza een fijn bubbelig personage neer om je mee te nemen in het verhaal. Doordat het verhaal vanuit de ik-vorm is geschreven kom je dicht bij haar in de buurt en lijkt het net alsof je over haar schouder meekijkt. Leuk daarbij is ook dat de schrijfster veel culturele aspecten in het verhaal heeft verwerkt waar Liza de lezer mee kennis laat maken. Dit zorgt dat je het personage niet alleen in de huidige vorm leert kennen, maar ook meekrijgt hoe ze is opgegroeid en hoe haar ouders naar de wereld kijken. Yen doet dit op een respectvolle, ontwapende manier en vervlecht de cultuur zo op een prachtige manier in het verhaal.

‘Een YA-verhaal om bij weg te zwijmelen!’

De schrijfster beschikt daarnaast over een vlotte vertelstijl die sprankelt door de velen dialogen die ze in het verhaal heeft verwerkt. Yen brengt ons een verhaal waarin we de personages vooral goed leren kennen door de gesprekken die ze voeren, en niet door de gedachtes van de personages. Een vernieuwde manier om een verhaal te vertellen, wat zeker zorgt voor de nodige snelheid in het verhaal. Maar er tegelijkertijd ook deels voor zorgt dat aan sommige momenten wel heel snel voorbij wordt gegaan. Vooral in het begin vond ik de personages hier en daar niet echt grijpbaar. Gaandeweg het verhaal wordt dit wel beter en neemt de schrijfster meer tijd om de verhalen van haar personages uitgebreid te vertellen.

‘A Taste For Love’ is vooral een zoet liefdesverhaal dat je heerlijk mee zal laten zwijmelen van de liefde, je even onderdompelt in de wereld van matchmaking en plus punt: er komen veel baksels en creaties voorbij die tot in de details worden omschreven. Als je een foodie bent met een liefde voor YA dan is dit zeker het boek voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.