Recensie: Aan de rand van het meer, Kate Morton

Haar boeken vliegen als warme broodjes over de toonbank. Bestseller auteur Kate Morton komt dit jaar met ‘Aan de rand van het meer‘. Een spannende, mysterie roman die zich afspeelt in verschillende tijden, vol zit met familieverhalen en je boeit tot de laatste bladzijde.

Alice Edevane is een intelligent, nieuwsgierig meisje van veertien dat opgroeit op een prachtig landgoed aan de rand van een meer in Cornwall. Haar dagen worden gevuld met het verzinnen van nieuwe verhalen, voornamelijk mysteries. Maar als haar broertje ,Theo, spoorloos verdwijnt op een groot feest veranderd haar leven van de één op de andere dag. De familie Edevane verlaat het huis en raakt verscheurt door het drama dat ze hebben meegemaakt.

Zestig jaar later kijkt Alice terug op een succesvolle carrière als schrijfster. Ze is tevreden met haar schrijfwerk maar de vermissing van haar broertje blijft haar achtervolgen. Als rechercheur Sadie Sparrow haarzelf op de zaak zet komt al het oude leed weer boven. De schokkende waarheid komt eindelijk aan het licht en het verleden blijkt nog lang niet afgesloten.

Morton is de koningin van het schakelen tussen perspectieven

Een verhaal met zoveel aspecten dat je alleen maar kunt spreken van het volgende meesterwerk van Morton’s hand. Morton is de koningin van het schakelen tussen perspectieven. In de ene alinea lees je het verhaal over Eleanor (de moeder van Alice) en de volgende passage ga je na het leven van de elf maanden jonge Theo. Het getuigt van een goede schrijfster die haar verhaal door en door kent. Hierdoor krijg je een goed en volledig beeld van het verhaal.

Morton spaart geen één karakter in het boek. Ze worden er allemaal van verdacht iets met de verdwijning van Theo te maken te hebben. Hierdoor heb je tot op de laatste bladzijde geen idee wie de ‘dader’ is. In het midden van het verhaal heb je een goede indruk wie de dader zou kunnen zijn. Morton stuurt dan ook lang door op deze verhaallijn, hierdoor komt het einde als een grote verassing.

Door het verhaal heen leer je Alice en Sadie, beide hoofdpersonen, goed kennen. Voor iedere lezer zitten er wel raakvlakken bij de beide hoofdpersonages waardoor ze echt tot leven komen. Het boek leest als een feel-good roman met een mysterieus tintje waardoor je als een magneet naar het boek wordt gezogen. Fans van Morton zullen hun hart kunnen ophalen met ‘Aan de rand van het meer’.

Heb jij ‘Aan de rand van het meer’ al gelezen? Laat weten bij het commentaar wat je ervan vond. Ben je benieuwd naar de inspiratie voor dit boek? Kate Morton gaf een interview aan Boekhopper over ‘Aan de rand van het meer’.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.