Recensie: After (Hier begint alles), Anna Todd

Het juiste verhaal op de juiste tijd, maar weinigen hebben zo’n feilloos gevoel voor wat de lezer wil dan Anna Todd. Met haar After serie bereikte ze miljoenen YA fans. ‘After, hier begint alles‘,  het eerste boek van deze succesvolle serie zit boordevol tienerproblemen, liefde en drama, veel drama.

Tessa Young heeft haar vriend en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren. Vastbesloten om er het beste van te maken stort ze haarzelf geheel op het leerproces. Haar toekomst ligt al vast totdat ze Hardin ontmoet. Hardin is alles wat zij niet is: ruig, vrij en een tikkeltje gevaarlijk. Maar toch blijken ze als magneten naar elkaar toe te worden getrokken. Hij laat haar kennis maken met een hele andere Tessa. Een Tessa die tegelijkertijd ook een keuze zal moeten maken. Gaat ze voor haar vertrouwde leven met dito vriendje of gaat ze voor een wild leven met Hardin?

Todd weet je vast te houden tot de laatste pagina waardoor je meteen door wilt met boek twee.

Na 522 bladzijde heb je het idee dat je alle kanten op bent geslingerd. Van een slaande ruzie naar een liefdesscène naar oud leed en weer terug naar liefde. Todd weet haar lezers alle kanten op te sturen zodat ze alles over het liefdesverhaal tussen Tessa en Hardin komen te weten, geen detail wordt gespaard. De liefde tussen Tessa en Hardin is als een wervelwind die zich niet laat sturen. Het ene moment houden ze van elkaar en het andere moment hebben ze ruzie. Todd laat je kennis maken met Tessa. Je leert haar kennen in een proces van loskomen uit een vertrouwde omgeving. Dit staat schril in contrast met Hardin. Als je denkt dat je hem leert kennen dan draait hij zich weer 180 graden om waardoor het moeilijk wordt om hem te doorgronden.

Hoewel de verhaallijn zich voornamelijk richt op de seksualiteit tussen Hardin en Tessa is dit ook echt een coming of age story. Aspecten van zelfstandigheid zoals op jezelf wonen, vallen en opstaan en je eigen keuzes maken komen naar voren. Todd’s schrijfstijl is zeer eenvoudig waardoor je makkelijk door het boek leest. Wel bevat het boek veel herhalingen. Ruzie, verliefdheid en weer terug naar ruzie. Ook de bijpersonen in het verhaal krijgen niet zoveel aandacht. Hierdoor blijven ze vrij oppervlakkig en krijg je niet het idee dat ze een eigen leven hebben naast het vervullen van hun taak als vriend of vriendin. Desalniettemin weet Todd je wel vast te houden tot de laatste pagina waar je voor een hele andere plotwending komt waardoor je meteen door wilt met boek ‘After 2, Je kan niet leven zonder hem‘ .

Heb jij ‘After, hier begint alles’ ook gelezen? Laat weten bij het commentaar wat je ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.