Recensie: After we collided, Anna Todd

Haar boeken werden meer dan 1 miljard keer gelezen online. De combinatie van een liefdesverhaal en een bekende boyband bleek een schot in de roos. After we collided, het tweede boek uit de succesvolle After serie  van Anna Todd zit bomvol liefde, complexe relaties en het vechten voor jezelf en een ander.

Tessa heeft alles te verliezen. Hardin heeft niets te verliezen… behalve haar. 

Tessa wist dat Hardin wreed kon zijn, maar als haar een gerucht bereikt over de ware oorsprong van hun relatie, slaat dat bij haar in als een bom. Is Hardin wel de diepzinnige, aandachtige jongen op wie Tessa verliefd werd, ondanks zijn boze buitenkant, of kent ze hem eigenlijk helemaal niet? Ze wou dat ze hem gewoon kon verlaten. Maar zo simpel is het niet. Niet met de herinnering aan hun gepassioneerde nachten samen. Zijn verzengende aanrakingen. Zijn hongerige zoenen. 

Hardin beseft maar al te goed dat hij een fout heeft gemaakt, misschien wel de grootste van zijn leven. Hij wil voor Tessa vechten, en voor hun liefde. Maar kan hij wel echt veranderen?

after we collided anna todd 2

Het verhaal van Tessa en Hardin gaat verder. Nadat boek één nogal abrupt eindigt begint boek twee precies op het punt waar je bent achtergebleven. Geen overbodige herhalingen, geen uitleg van wat er allemaal is gebeurt. Todd begrijpt precies wat haar publiek wil. Een vlot boek, waar je makkelijk twee uur in aan het lezen bent zonder het door te hebben. Hoewel het boek ontzettend vlot leest blijft het wel deels hetzelfde als het eerste boek. Hetzelfde patroon blijft wederkeren, liefde, ruzie en weer goed maken. Pas op de laatste bladzijde veranderd dit met een hele spannende cliffhanger waardoor je meteen boek drie wilt lezen.

 Todd begrijpt precies wat haar publiek wil

Waar in boek één Hardin een groot mysterie blijft krijg je in ‘After we collided’ eindelijk een beetje informatie over hem. In een brief aan Tessa legt hij zijn gehele jeugd uit, waardoor je hem steeds beter gaat begrijpen. Todd heeft ‘After we collided’ dan ook geschreven vanuit twee perspectieven, die van Hardin en Tessa. Eindelijk krijg je dus een kijkje in het hoofd van Hardin! Ook over Tessa komen je meer te weten. Tessa krijgt in dit boek steeds meer zelfvertrouwen. Ze laat van haar horen en accepteert niet meer dat iedereen haar zomaar beledigd. Doordat je meer over de karakters te weten komt worden ze ook steeds meer vrienden van de lezers.

Het gehele boek staat in het teken van de relatie tussen Tessa en Hardin. Todd krijgt het voor elkaar dat je meeleeft met haar karakters. Soms wil je roepen dat dit toch echt niet is zoals het moet zijn en soms wil je het liefst de hoofdpersonen bij de haren pakken en ze samen in een kamer zetten om het uit te praten. Niet veel schrijvers weten dit voor elkaar te krijgen.

Als je opzoek bent naar een boek dat vlot is geschreven met humor en liefde dan is ‘After we collided’ of de Nederlandse versie ‘Je kan niet leven zonder hem‘, zeker een aanrader. Ik kijk in ieder geval alweer uit naar deel drie: Hij hoort bij jou!

Heb jij de immens populaire boeken van Anna Todd ook gelezen? Laat weten bij het commentaar wat jij ervan vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.