Recensie: After we fell, Anna Todd

Anna Todd is inmiddels een bekende naam in de YA wereld. Met haar After serie weet ze al jaren lezers aan haar te binden. Het derde boek, After we fell is een wervelwind aan liefde, verdriet en drama.

9200000030922862Net wanneer Tessa de belangrijkste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over Hardin zetten al haar zekerheden op losse schroeven en brengen hun zwaar bevochten toekomstplannen ineens weer buiten bereik. Niets en niemand is zoals Tessa dacht. Niet haar vrienden. Niet haar familie. En Hardin, de enige persoon op wie ze dacht te kunnen bouwen, toont geen enkel begrip voor Tessa als hij erachter komt dat ook zij geheimen verborgen heeft gehouden. Voor Tessa is deze vicieuze cirkel van jaloezie, onvoorspelbare woede en vergeving uitputtend. Ze heeft nog nooit zulke intense gevoelens voor iemand gehad – maar is het al die drama’s wel waard? En als Tessa nu haar hart volgt… is het dan definitief voorbij?

Boek drie, ik moet toegeven dat ik een beetje sceptisch was. Zou dit boek mij wel weten te boeien of zou het voornamelijk veel herhaling zijn. In drie dagen tijd heb ik dit ,meer dan achthonderd pagina’s tellende, boek uitgelezen. After we fell is een boek zoals we die van Todd gewend zijn, op dat gebiedt dus niet echt veel verrassingen. Tessa en Hardin maken ruzie, maken het weer goed en maken dan weer ruzie en so on. Toch heeft Todd ervoor gezorgd dat het boek veel onverwachtste aspecten bevat, waardoor je blijft lezen.

Todd zorgt voor onverwachtste verhaallijnen waardoor je  blijft lezen

Een mooi aspect dat in dit boek als hoofdlijn wordt doorgevoerd is Tessa die meer voor haarzelf opkomt. In de eerste twee boeken komt ze vaak over als een naïef meisje dat niet goed weet wat ze wil, in boek drie is daar niets meer van te merken. Ze komt voor haarzelf op, heeft een duidelijke eigen wil en doet haar eigen ding. Dit zorgt ervoor dat boek drie veel nieuwe kanten heeft waardoor het verfrissend werkt en je niet vastroest in een verhaal waar alles hetzelfde blijft.

Als je fan bent van de eerste twee boeken uit de serie dan is After we fell zeker een aanrader. Het bevat humor, drama en een hoop liefde.

Heb jij After we fell ook gelezen of de Nederlandse versie Hij hoort bij jou? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.