Recensie: Alice in Wonderland speelkaartenset, Floor Rieder

‘Those who don’t believe in magic will never find it’ een quote uit ‘Alice in Wonderland’ die ik zeer toepasselijk vind bij het speelkaartenset dat ik van uitgeverij Gottmer ontving. Magie in een klein doosje!

‘Deze luxe uitgevoerde speelkaartenset is geïllustreerd door Floor Rieder. Opnieuw zijn haar beeldschone prenten, zo eigenwijs en kleurrijk als Alice zelf, op dit doosje, het bijbehorende boekje en de twee kaartensets te bewonderen. Vele illustere figuren uit Lewis Carrolls klassieker passeren de revue: de Koning en de Koningin, Twiedeldie en Twiedeldum, de Kat, de Hoedenmaker en vele anderen.’

Het is alweer drie jaar geleden dat heel lezend Nederland kennis maakte met illustratie-talent Floor Rieder. In 2015 was het 150 jaar geleden dat de eerste druk van ‘Alice in Wonderland’ van de persen rolde en dat moest gevierd worden. Afgelopen maand maakte uitgeverij Gottmer dit feest compleet door ook een speelkaartenset uit te brengen.

Verpakt in een prachtig geïllustreerd doosje met illustraties die je meteen in Wonderland sferen brengen, bracht Rieder twee speelkaartensets uit. Eén met een sleutel op de achterkant en de andere, hoe toepasselijk, met het slot. Toen bij het openen van het doosje de speelkaarten mij tegemoet glinsterde was ik meteen enthousiast, om vervolgens te stuitte op de meest fantastische illustraties op de kaarten zelf. Rieder laat alle prominente figuren uit het boek voorbijkomen. Denk aan de Alice zelf, maar ook Twiedeldie en Twiedeldum. Zelf vind ik vooral de jokers erg mooi. Deze zijn voorzien van minimalistische illustraties die precies de sfeer van ‘Alice in Wonderland’ vangen, schattig met een randje magie.

Dit is echt een speelkaartenset om verliefd op te worden, de illustraties zijn prachtig, de kaarten van goede kwaliteit en het leuke boekje met uitleg over verschillende spelletjes maakt dit een kaartenset voor jong en oud.

1 Comment

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.