Recensie: ‘All I Want for Christmas’

De novembermaand is weer begonnen en dat betekent op Boekhopper dat het tijd is om de eerste kerstboeken uit te lichten! Kom maar op met een dosis kerstsfeer met kerstballen, mistletoe en kerstbomen. We trappen de kerstperiode af met ‘All I Want for Christmas‘ van Maggie Knox, het perfecte boek om je in de kerstsfeer te brengen!

‘When Sadie and Max are selected as contestants on the famed reality singing show Starmaker, each thinks they’ve finally gotten their big Nashville break. But then they’re paired up for duet week and stun the world with their romantic onstage chemistry. With fans going wild for #Saxie the network demands that they remain a duo on and offstage, or exit the competition. Faking a relationship until their final performance in the Starmaker holiday special shouldn’t be too hard, except for one small problem—Sadie and Max can’t stand each other. But with their dreams just within reach, they agree to the ruse. Will their fake relationship be exposed before they can win? Or might their phony connection turn real by the Christmas finale?’ (Uitgegeven door Penguin Random House).

De kerstperiode: ik hou ervan! Voor mij kan de kerstboom niet snel genoeg het huis in, om vervolgens de gehele woonkamer te veranderen in een winterwonderland vol cosy en gezellig plekken. En daar mogen kerstboeken zeker niet bij ontbreken! Maggie Knox brengt ons dit najaar dé aftrap voor een goede kerstperiode vol gezellige boeken met ‘All I Want for Christmas’ waarin Sadie en Max tijdens een talentenjacht aan elkaar worden gekoppeld. Wat zomaar eens de start zou kunnen zijn van meer … als ze elkaar niet zo zouden haten.

In ‘All I Want for Christmas’ maken we kennis met de ietwat timide Sadie. Al haar hele leven droomt ze ervan om country zangeres te worden, ondanks verwoede pogingen is het nog niet gelukt. Tijd om haar geluk te beproeven door mee te doen aan Starmaker, een talentenshow voor de volgende country star. En daarmee ook haar laatste kans, als het haar niet lukt om de show te winnen dan is het enkeltje terug naar het platteland. Ook Max doet mee aan de show, de enigszins verwaande zoon van een bekende artiest heeft na één mislukt album het niet voor elkaar gekregen om uit de schaduw van zijn vader te stappen. Tijd voor Starmaker om daar verandering in te brengen. Hoewel Sadie en Max elkaar totaal niet uit kunnen staan blijken ze op het podium wel degelijk een sprankelende chemie te hebben. Reden voor de producers om de twee aan elkaar te koppelen, zowel op het podium als daarbuiten. Om hun gooi naar fame succesvol te volbrengen besluiten beide erin mee te gaan, met alle gevolgen van dien. Knox brengt ons twee complete tegenpolen met Sadie en Max. Waar zij een stapje naar achter doet, zet hij er twee naar voren. Doordat het verhaal vanuit beide perspectieven is beschreven, vanuit het vogelperspectief, krijgen we veel over de twee mee. We leren hun geschiedenis, lezen onder andere hoe Max op vroege leeftijd in de steek werd gelaten door zijn ouders en hoe de onzekerheid van Sadie is ontstaan. Waar het in het begin twee oppervlakkige personages lijken, krijgen ze gaandeweg het verhaal steeds meer diepgang en ontstaat er begrip voor hun manier van doen.

‘Kerst met een serieuze ondertoon!’

Wie denkt dat dit een suikerzoet feelgood kerstverhaal is, komt van een koude kermis thuis met ‘All I Want for Christmas’. Hoewel het verhaal zeker een flinke dosis kerst heeft, met een gezelligheid zoals we die onder andere kennen van Gilmore Girls, heerlijk huiselijk. Behandelt Knox in dit boek een aantal beladen onderwerpen die ze een mooi plekje in het verhaal geeft. Zo komen onder andere alcoholmisbruik, rouwen en angst voor verlating aan bod. Dit maakt het verhaal van de personages gelaagd en diepgaand, op sommige momenten zelfs ontroerend. Complimenten dan ook voor Knox’s manier van verhaalvertelling, maar ook zeker voor haar prachtige schrijfstijl die heerlijk vlot doch gedetailleerd is. Ze weet als geen ander hoe ze de lezer onderdeel moet maken van de omgeving en je echt mee moet nemen in het verhaal.

‘All I Want for Christmas’ is wat mij betreft een boek dat iedere kerstliefhebber met een liefde voor ontroerende, feelgood verhalen zeker onder zijn/haar/diens kerstboom terug zou willen vinden. Een verhaal dat pakt door de complexe personages, de prachtige manier van schrijven van Knox en de onderwerpbehandeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.