Recensie: ‘All Stirred Up’ Brianne Moore + Winactie

Een restaurant runnen is zwaar. Al helemaal als het vertrouwen van je hele familie op je schouders rust om het, eens zo succesvolle restaurant van je opa, weer op de reels te krijgen, terwijl je populaire ex-vriend een restaurant opent op een steenworp afstand van je. Een uitdaging waar hoofdpersoon Susan mee te maken krijgt in het nieuwe boek van Brianne Moore ‘All Stirred Up‘ uitgegeven door Penguin Random House. Lachen, zwijmelen en ontroering gegarandeerd!

‘Susan Napier’s family once lived on the success of the high-end restaurants founded by her late grandfather. But bad luck and worse management has brought the business to the edge of financial ruin. Now it’s up to Susan to save the last remaining restaurant: Elliot’s, the flagship in Edinburgh.

But what awaits Susan in the charming city of Auld Reekie is more than she bargained for. Chris Baker, her grandfather’s former protégé–and her ex-boyfriend–is also heading to the Scottish capital. After finding fame in New York as a chef and judge of a popular TV cooking competition, Chris is returning to his native Scotland to open his own restaurant. Although the storms have cleared after their intense and rocky breakup, Susan and Chris are re-drawn into each other’s orbit–and their simmering attraction inevitably boils over.

As Chris’s restaurant opens to great acclaim and Susan tries to haul Elliot’s back from the brink, the future brims with new promise. But darkness looms as they find themselves in the crosshairs of a gossip blogger eager for a juicy story–and willing to do anything to get it. Can Susan and Chris reclaim their lost love, or will the tangled past ruin their last hope for happiness?’ (Dit boek is in het Engels)

Een heerlijk verhaal om een middag mee op de bank te duiken en je helemaal onder te dompelen in het leven van Susan en Chris, een omschrijving die perfect past bij ‘All Stirred Up’ van Brianne Moore. Want wat heb ik genoten van dit boek: heerlijke zwijmelen, hilariteit alom door alle kleurrijke personages en mooie emotionele momenten door onderwerpkeuze van Moore. Maak je maar op voor een lovende recensie, want dit boek heeft het allemaal!

In ‘All Stirred Up’ van Brianne Moore maken we kennis met Susan, een hardwerkende vrouw met het hart op de tong die maar al te graag haar familie’s restaurant tot een succes wil maken. Haar familie en de mensen om haar heen maken het haar niet altijd even makkelijk, maar Susan blijft doorzetten en gelooft in haar doelen. Moore zet met Susan een fijn krachtig personage neer waar je al snel een band mee vormt. Alsof je over de schouder van een goede vriendin meekijkt terwijl ze de erfenis van haar familie probeert te redden. Voor haar juicht als ze voor haarzelf opkomt, een traantje wegpinkt als het haar allemaal even teveel wordt en lacht als ze een klunzige manoeuvre uithaalt. Een band ontstaat tussen lezer en personage, die alleen kan ontstaan als een schrijver het verhaal en de personages door en door kent. En dat doet Moore, waardoor haar personages levensecht overkomen.

‘Zwijmelen, lachen en huilen van ontroering gegarandeerd!’

Moore’s schrijfstijl is heerlijk vlot met een vleugje gedetailleerdheid. Zo lezen we onder andere hoe de mooie gerechten die Susan maakt eruit zien, hoe de smaken met elkaar samenkomen en de heerlijke aroma’s de ruimte vullen. Dit zorgt ervoor dat je haast het idee hebt dat je zelf in het restaurant staat. Wat ik daarnaast heel leuk vind aan de verhaalinsteek van Moore is dat ze meerdere malen een korte cross-over doet naar Chris. Zo lezen we in een paar hoofdstukken een stukje vanuit zijn perspectief, waardoor er een ronder verhaal wordt gecreëerd. Een mooie manier om alle personages goed tot zijn recht te laten komen. Want naast Susan en Chris voert Moore en heel scala aan kleurrijke personages op met zo allemaal hun eigen verhaal. Hierdoor voelt het verhaal rijk aan en kijk je uit naar de momenten die Susan met de bijpersonages doorbrengt zodat je ook meer over hen te weten komt.

Moore heeft met ‘All Stirred Up’ een geweldig verhaal afgeleverd dat helemaal past bij het genre feelgood. Je sluit het boek af met het bekende ‘zo is het goed’ gevoel door de prachtige, pakkende verhaallijn, de interessante maar ook zeker complexe personages en de vlotte schrijfstijl!

Dit boek kun je winnen!

Boekhopper mag van Penguin Random House 1 Engelstalig exemplaar van het boek weggeven! Wat je daarvoor moet doen? Laat weten bij de reacties vóór zondag 22 november waarom jij dit boek graag wilt winnen en wie weet valt het boek over een tijdje bij jouw op de deurmat voor een fijn feelgood moment! (Winactie alleen open voor deelnemers woonachtig in Nederland, gelieve binnen 3 werkdagen te reageren bij het winnen van het boek, anders wordt er een nieuwe winnaar gekozen.)

29 Comments

Add Yours
 1. 5
  Sandra

  Lees ik dat nu goed? Lachen, zwijmelen en ontroering gegarandeerd? Yessssssss, I’m in! Dit zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten voor een lekkere feelgood 🙂

 2. 10
  Maria

  Gek op feelgood boeken, dus deze lijkt mij ook erg leuk om te lezen. Ik lees de laatste tijd weer iets minder, maar het zou leuk zijn om met dit boek dit weer op te starten. Ik zou hem graag willen winnen!

 3. 11
  Alina

  Alle “ ingrediënten “ zijn met dit boek aanwezig voor heerlijke kerstdagen op de bank, met een wijntje en een hapje. En dat het boek in het engels is, is mooi meegenomen, haal ik mijn engels “ en passant “ nog even op.

 4. 12
  Saskia

  Vorig jaar voor het eerst in Edinburgh geweest, ‘the Auld Reekie’, en kan me helemaal inleven in de sfeer van de stad met z’n vele restaurants en bezoekers/inwoners. De verhaallijn spreekt me ook erg aan, dus ik zwijmel graag even helemaal weg (en een beetje terug) met dit boek!

 5. 28
  Sophie

  Klinkt als een heerlijk boek. Door een medische aandoening (darmfalen) kan ik niet meer op een normale manier eten. Om dit gemis te vervangen, lees ik super graag boeken met als thema eten/voeding. Overigens ben ik inmiddels helemaal gewend om niet meer te tafelen. In mijn fantasie schrans ik natuurlijk gewoon regelmatig hele vijf gangen menu’s naar binnen hoor, haha. Oftewel; dit boek klinkt als een ultieme manier om dit eens even goed te voeden (even een leuke woordspeling tussendoor).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.