Recensie: Alles wat je lief is, Nicola Yoon

Zo allergisch zijn voor de dingen om je heen dat je al zeventien jaar niet meer naar buiten bent geweest. Het overkomt hoofdpersoon Madeline uit Alles wat je lief is van Nicola Yoon. Een verhaal over een eerste liefde, omgaan met verdriet en jezelf echt leren kennen.

b1cb22b28e4f7c596012899fa2d9862e_cache_Madeline is allergisch voor de wereld. Zo allergisch dat ze al zeventien jaar niet buiten is geweest. De enige mensen die ze te zien krijgt, zijn haar moeder en verpleegster Carla. Madeline verdrijft de tijd met lezen en het schrijven van ‘spoilende’ boekbesprekingen. Tot er een nieuwe jongen naast haar komt wonen, met ogen in de kleur van de Atlantische oceaan: Olly. Hun vriendschap begint online, maar al gauw is dat niet meer genoeg…

‘Alles wat je lief is’ is het eerste boek van Nicola Yoon en stond na verschijning ook meteen op nummer 1 van de New York Times bestsellerslijst. Iets wat ik na het lezen van dit boek heel goed kan begrijpen. ‘Alles wat je lief is’ is een geweldig geschreven verhaal dat ontroert tot op het bot. Als lezer krijg je een intiem inkijkje in de kleine wereld van Madeline die steeds groter wordt. Yoon’s schrijfstijl is vlot en beeldend waardoor je jezelf echt in het verhaal kunt plaatsen.

‘Alles wat je lief is’ is een geweldig geschreven verhaal dat ontroert tot op het bot

Yoon schroomt niet om moeilijke onderwerpen aan te snijden, zoals het verlies van familieleden. Dit doet ze op een manier waardoor het niet te zwaar wordt, maar het wel meer gelaagdheid in het boek brengt. Voor de lezer maakt ze het boek realistischer en wordt het een boek om pas neer te leggen als het uit is. In één woord gewoon geweldig!

Als je opzoek bent naar een boek met liefde, dat ontroert tot het einde en wat je nog lang zal bijblijven, dan is ‘Alles wat je lief is’ zeker een aanrader.

Heb jij ‘Alles wat je lief is’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.