Recensie: Altijd bij je, Karen Kingsbury

New york times bestseller auteur Karen Kingsbury schrijft in bijna alle genres, van jeugdboeken tot romans en crime boeken. Ze verkocht meer dan vijfentwintig miljoen boeken en bracht in oktober Altijd bij je uit. Een boek vol liefde, strijdlustigheid en jezelf terugvinden in geloof.

altijdbijje.9789029724388Tot voor kort was Tyler Ames een nationale honkbalheld, maar een ernstige blessure maakt een einde aan zijn glorierijke carrière. Nu wil hij niets anders dan zijn leven terug zoals het ooit was, maar op zijn weg naar nationale roem is hij iedereen van wie hij houdt kwijtgeraakt. En dan keert ook zijn vriendin Sami Dawson hem de rug toe. Een serie wonderlijke gebeurtenissen leidt Tyler naar een baan in een verzorgingshuis. Hier raakt hij bevriend met Virginia Hutcheson, een oude vrouw die aan Alzheimer lijdt. Vreemd genoeg lijkt zij de antwoorden te hebben op de vragen waarmee hij worstelt. Een team engelen heeft de missie om Tyler, Sami en Virginia weer nieuwe hoop te geven. Kunnen hun kleine en ogenschijnlijk weinig betekenisvolle daden genezing en bevrijding brengen?

In 384 bladzijden neemt Kingsbury je mee in het verhaal van Tyler, Sami en hun omgeving. Vanuit verschillenden perspectieven wordt het verhaal vertelt, wat een algeheel beeld geeft van de gebeurtenissen. Het verhaal draait voornamelijk om Tyler, alle andere personages zijn op de een of andere manier aan hem gelinkt. Als lezer word je meegenomen in de emotionele achtbaan waar Tyler in zit. Hij is ontslagen bij zijn honkbalclub, moet een baan aannemen als schoonmaker en kampt met een schouderblessure. Kingsbury schrijft op een toegankelijke manier waardoor je je echt in kunt leven in het verhaal.

Romantiek, overwinningskracht en emotionele gesprekken vormen de boventoon waardoor je het boek afsluit met een ‘zo-is-het-goed’ gevoel

Een groot gedeelte van het boek wordt opgevuld met het christelijke geloof. Kingsbury schrijft vaker boeken met een bijbelse boodschap. Hoewel het geloof dus centraal staat doet het geen afbreuk aan het verhaal. De personages worden geacht om veel te bidden, maar buiten deze geloofsuitingen centreert Kingsbury het verhaal voornamelijk op de hoofdpersoon. Doordat Virginia, een oude vrouw met dementie in het bejaardentehuis waar Tyler werkt, vaak in gesprek gaat met Tyler kom je steeds meer over hem te weten. Het is ontroerend om te lezen hoeveel troost Tyler uit deze gesprekken haalt, terwijl de Virginia niet geheel door heeft dat ze tegen hem praat en niet haar eigen zoon.

‘Altijd bij je’ is een verhaal waar je wordt ingezogen en die je na 384 bladzijden pas weer loslaat. Hoewel het boek deels in teken staat van het geloof blijft hoofdpersoon Tyler het belangrijkst. Romantiek, overwinningskracht en emotionele gesprekken vormen de boventoon waardoor je het boek afsluit met een ‘zo-is-het-goed’ gevoel.

Heb jij ‘Altijd bij je’ (in het Engels Angels Walking 1) of andere boeken van Karen Kingsbury ook gelezen? Laat weten bij het commentaar wat je ervan vindt! ‘Altijd bij je’ is zowel in E-book (12,99) als in paperback (19,99) te koop bij Kok uitgeverij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.