Recensie: ‘Always You’, Caroline Khoury

Soms kan een einde juist het begin betekenen van iets nieuws. Schrijfster Caroline Khoury laat dat prachtig zien in haar nieuwe boek ‘Always You‘, waar twee oud-vrienden hun weg terug naar elkaar, en hun dromen, vinden.

‘When Lina and Ash were at school, they buried a time capsule containing letters about their hopes and dreams, and predictions for each other’s futures. Twenty years later, their realities couldn’t be further from what they’d expected. And as for Lina and Ash? They’re not in each other’s lives anymore.

When a reunion brings Lina and Ash back together, they agree to give the dreams they walked away from another chance and embark on a trip that could change everything. And if they can overcome what happened in the past, then maybe the end of their love story was really just the beginning…’ (Uitgegeven door Penguin UK)

Boeken waarin de personages van friends-to-lovers gaan, ik hou ervan! Laat het maar aan Caroline Khoury over om een verhaal te schrijven waarin dit fenomeen tot in de perfectie wordt uitgevoerd. Tijd voor een recensie over ‘Always You’.

In ‘Always You’ maken we kennis met drie hoofdpersonages: Lina, Ash en Nik. Hoewel we het verhaal door de ogen van de aardige, maar ook pittige, Lina volgen, krijgen we over alle hoofdpersonages iets mee. We beginnen het verhaal in het heden, waar we er achterkomen dat Lina en Ash al een flinke tijd geen contact meer met elkaar hebben. Waarom dat zo is wordt nog niet verteld. Vanaf daar ontvouwt het verhaal zich en leren we meer over de vriendschap tussen Lina en Ash, maar ook tussen Lina en Nik. Beide verhalen lopen organisch in elkaar over, waarbij we telkens een schakeling maken tussen het heden en verleden. Dit geeft een goed beeld van de gebeurtenissen die zijn gebeurd, waardoor sommige personages geen contact meer met elkaar hebben. Een schoolreünie brengt daar verandering in als Lina en Ash elkaar weer onder ogen komen. Ze besluiten een time capsule, die ze tijdens hun schooltijd hebben begraven, te openen. Wat het begin blijkt van een lange reis samen. Khoury brengt ons personages waar je gaandeweg het verhaal van gaat houden. Personages die niet meteen het achterste van hun tong laten zien, waardoor je ze beetje bij beetje meer leert kennen. Vooral Ash vond ik een geweldig personage om meer over te weten te komen: hij is zo aardig, attent en heeft het hart op de goede plek zitten ook al neemt hij niet altijd de beste beslissingen. Een band opbouwen met deze personages is een reis, maar het levert de prachtige spreekwoordelijke vriendschap op.

‘Realistische verhaalvertelling door de onderwerpen die aan bod komen’

Khoury levert ons een verhaal dat staat als een huis door haar prachtige beeldende manier van schrijven. Voor deze schrijfster geen lange dialogen, maar juist veel tijd om gedachtes te doorgronden, acties uit te leggen en situaties inzichtelijk te maken. Dit is dan ook zo’n heerlijk huiselijk verhaal, waar je echt even in ‘woont’. Khoury brengt ons een liefdesverhaal, waarin we twee vrienden beetje bij beetje verliefd op elkaar zien worden. Maar ze brengt ons ook een verhaal waarbij geen één onderwerp wordt geschuwd. Zo schrijft ze over rouwen, familiebanden en de worstelingen daarin, liefde, gevoelens van verlatenheid en woede. Dit doet ze op een verdiepende manier, waarbij de onderwerpen organisch in het verhaal worden verwerkt en de personages daarmee ook menselijk worden gemaakt.

‘Always You’ is een prachtig, ontroerend, liefdevol en soms beklemmend verhaal. Het zet aan tot denken door de gevoelens en emoties van de personages, het is pakkend door de beeldende vertelstijl van Khoury en het neemt je mee door de mooie verhaallijn. Een verhaal om te koesteren en nog vaak te herlezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.