Recensie: Arabische Sprookjes, Rodaan Al Galidi & Geertje Aalders

Een sprookjesboek dat in het teken staat van Arabische verhalen. Schrijver Rodaan Al Galidi en illustrator Geertje Aalders brachten een paar maanden geleden het boek ‘Arabische Sprookjes‘ uit.

‘In dit boek staan de twintig mooiste sprookjes uit het Midden-Oosten. Ze gaan niet over Hans en Grietje maar over Murat en Zahra. Over kamelen, sjeiks en dorre woestijnen. Heel anders dan de sprookjes van hier dus, maar toch zul je er veel in herkennen. Want het mooiste aan sprookjes is dat ze niet geloven in grenzen, landen of talen. Sprookjes zijn van en voor iedereen. Zij zijn de beste reizigers, vindt meesterverteller Rodaan Al Galidi, want net als succesvolle migranten veranderen ze een beetje op elke plek waar ze terechtkomen. Reis je mee?’

Bij het zien van de cover gemaakt door Geertje Aalders en na het lezen van het voorwoord van Rodaan Al Galidi, was ik meteen verkocht. Wat een geweldig sprookjesboek is dit! Alle sprookjes zijn fantastisch uitgewerkt en sprankelen door de schrijfstijl van Galidi. Hij weet jong en oud aan de pagina’s gekluisterd te houden. Ook al bevat het boek wat moeilijke woorden voor de kleinste onder ons, staan de verhalen als een huis. Mooi detail aan dit sprookjesboek is ook dat ieder sprookje een levensles bevat, zoals eerlijkheid loont en dat gierigheid je niet ver zal brengen.

Wat een geweldig sprookjesboek is dit!

Een groot compliment ook aan Geertje Aalders. Met haar knipkunst tilt ze dit boek naar een hoger niveau dan de sprookjesboeken die we al jaren kennen. Haar kunstwerken sluiten naadloos aan op de sprookjes en maken ze beeldend. Aalders en Galidi zijn zo op elkaar ingespeeld dat je alleen maar kunt hopen dat er nog een deel twee komt!

‘Arabische sprookjes’ is een geweldig geschreven en geïllustreerd sprookjesboek! Een boek waar zowel kinderen als volwassenen van zullen genieten.

Heb jij ‘Arabische sprookjes’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

Boek verkregen via uitgeverij Gottmer, in ruil voor een eerlijke recensie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.