Recensie: Ash Princess, Laura Sebastian

Gevangen zitten in een paleis waar een tiran de baas is. Hoofdpersoon Theodosia uit de nieuwe spannende boekenserie ‘Ash Princess‘ van Laura Sebastian overkomt het. Ze gaat de strijd aan! 

‘Ze hebben alles van me afgepakt. Mijn moeder. Mijn naam. Mijn kroon.

Sinds de belegering woon ik als een gijzelaar in het paleis waar nu de Kaiser de dienst uitmaakt. Ik ben niets meer dan zijn marionet, zijn asprinses. Maar de tijd van bang zijn is voorbij. Want ik ben Theodosia, koningin van Astrea. Ik zal mijn rechtmatige plaats weer innemen en mijn volk redden, tegen elke prijs.’

Laura Sebastian debuteert met Ash Princess in de YA-wereld en wauw wat een spannend boek heeft zij geschreven! Ik denk dat ik voor veel YA-liefhebbers kan spreken als ik zeg dat we het idee van een prinses die moet strijden voor haar overtuigingen nu wel in heel veel boeken hebben gelezen. Maar Sebastian tilt dit naar een heel nieuw niveau. Niet alleen door de gruwelijke vechtscènes in detail naar voren te brengen, maar ook door een complex hoofdpersonage neer te zetten. Theodosia is namelijk niet het ‘lieve’ meisje dat altijd voor andere klaar staat, maar weet goed haar mannetje te staan als het erop aankomt. Sebastian laat haar hoofdpersoon dan ook een paar keuzes maken die je niet snel ziet aankomen.

Dat dit haar debuut is, is moeilijk voor te stellen

Het verhaal zelf is uiterst spannend. Je bevindt je als lezer in een waar kat en muis spel tussen Theodosia en de Kaiser. Je voelt dat er iets te gebeuren staat, maar Sebastian komt met een aantal plottwisten waardoor het verhaal een hele andere wending krijgt. Dat dit haar debuut is, is dan ook moeilijk voor te stellen. Een boek zoals ‘Ash Princess’ verwacht ik van een schrijfster die minimaal vijf boeken op haar naam heeft staan. Sebastian’s schrijfstijl staat in dienst van het verhaal, is vlot maar ook prikkelend en werkt vooral zeer verslavend.

‘Ash Princess’ is spannend, bij vlagen liefdevol, maar vooral erg goed geschreven. Een aanrader!

Heb jij ‘Ash Princess’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit boek vindt!

2 Comments

Add Yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.