Recensie: Belevenissen van een buitenbeentje, Andrea Portes

De middelbare school is niet voor iedereen the place to be, zo ondervindt ook hoofdpersoon Anika uit het nieuwe boek van Andrea Portes. Belevenissen van een buitenbeentje staat in het teken van liefde, jezelf leren kennen en je eigen keuzes maken.

9200000057186985Hoewel Anika bij het populaire groepje op school hoort, voelt ze zich diep vanbinnen een buitenbeentje. Iets wat ze maar beter verborgen kan houden, want één misstap, en de mooie maar berekenende Becky (bijgenaamd Darth Vader) zal haar leven tot een hel maken. Ze moet dus behoorlijk op haar tellen passen, helemaal wanneer Logan, een mysterieuze jongen die resoluut wordt afgekeurd door Becky, belangstelling voor haar heeft. Hoewel ze Logan steeds leuker gaat vinden, durft ze alleen maar stiekem met hem af te spreken. Pas als de gebeurtenissen onvermijdelijk uitlopen op een tragedie, beseft Anika dat ze voor zichzelf én Logan had moeten opkomen.

In een woord gewoon wauw! Dit boek laat je huilen, lachen en maakt een diepe indruk. Dit begint al met het voorwoord van Portes waarin ze het boek opdraagt aan een overleden jongen. Je kunt wel zeggen dat dit een ontzettend mooi eerbetoon is geworden. Om nog niet eens te spreken van de mooie schrijfstijl van Portes. Haar karakters maakt ze breekbaar door ‘normaal’ taalgebruik en humoristische omschrijvingen.

Dit is een boek zoals een boek geschreven zou moeten zijn

En dan hebben we nog het verhaal. Zoals ik al schreef, in een woord gewoon wauw. Je stapt dit verhaal in en komt er na iets meer dan driehonderd bladzijde uit met tranen in je ogen, wetende dat dit een boek is dat je nog heel lang bij zal blijven. Het verhaal ontroert, laat je lachen en laat je hartverscheurend achter. De boodschap die dit boek meegeeft, om altijd jezelf te blijven en iedere kans aan te pakken, brengt nog een extra gelaagdheid aan in dit emotionele liefdesverhaal.

Dit boek is echt een must om te lezen. Dit is een boek zoals een boek geschreven zou moeten zijn. Met emotie, hartstocht en liefde. Maar zonder angst om meerdere boodschappen te verwerken, om gelaagdheid aan te brengen in een verhaal.

Heb jij ‘Belevenissen van een buitenbeentje’ ook gelezen? Laat weten bij de reacties wat jij van dit verhaal vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.